• Terug
  • Nieuws
  • Zevenklapper voor Onstwedder Boys
12 maart 2016

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Scheemda eenvoudig gewonnen. Na een ruststand van 1 - 3, won de ploeg van trainer Fokke de Jonge met 2 - 7 en klom daardoor een plaats op de ranglijst.

Na vijf minuten spelen is het al raak voor de Boys. Een vrije trap wordt door Gerben Meems van dichtbij binnen getikt. In het eerste half uur dringt Onstwedder Boys aan en zet de tegenstander onder druk. Dit leidt tot de 2 - 0 door Gerko Scheper en een derde doelpunt door Peter Orsel. Voor rust krijgt Scheemda een strafschop als Taco Koudstaal in het 16-meter gebied hands maakt. Patrick Koers schiet vervolgens de strafschop tegen de touwen.

In de tweede helft wordt de wedstrijd binnen acht minuten beslist. Onstwedder Boys scoort daarin drie keer, via Gerko Scheper, Gerwin de Wijk en Gerben Meems. Daarna doet Scheemda nog iets terug als Patrick de Haan een vrije trap onhoudbaar voor keeper Rein Koudstaal binnen schiet. Gerwin de Wijk scoort vervolgens het laatste doelpunt, waardoor de eindstand op 2 - 7 wordt bepaald.

Onstwedder Boys staat door dit resultaat nu op de achtste plaats met 24 punten uit 16 wedstrijden. Komende zaterdag spelen de Boys thuis tegen VVS uit Oostwold. De wedstrijd begint om 14.30 uur.