• Terug
  • Nieuws
  • Nationale Week van Zorg en Welzijn
9 maart 2016

Van 14 t/m 19 maart vindt de nationale Week van Zorg en Welzijn plaats.

De gemeente Westerwolde in oprichting besteedt hier aandacht aan op woensdag 16 maart van 10.30 tot 15.00 uur.
Wethouder Wietze Potze van de gemeente Vlagtwedde opent deze dag om 10.30 uur de Slingerroute in de woonzorgzone van Ter Apel. Door het volgen van de Slingerroute zien belangstellenden hoe de samenwerking op het gebied van zorg in de praktijk is georganiseerd in Westerwolde.
's Middags opent wethouder Lea van der Tuin om 14.00 uur de nieuwe multifunctionele zaal in Zorgcentrum 'De Blanckenborg' in Blijham.

De start van de Slingerroute is bij Woonservice Centrum Kloosterheerd in Ter Apel. Op diverse locaties is koffie, thee en lekkers verzorgd door NOVO en Humanitas DMH. Langs de route zijn er diverse activiteiten, waaronder de mogelijkheid om wonen-plus appartementen te bezichtigen in Kloosterheerd, het kijken van een film in Borg Westerwolde, ‘Neuten schaiten’ in het Dienstencentrum, een rondleiding en dieren verzorgen op de kinderboerderij van NOVO en het maken van uiltjes bij Humanitas DMH.
De route slingert zich verder door Westerwolde en komt onder meer langs zorgboerderij ‘De Spinberg’ in Jipsinghuizen, zorgproject ‘Wedde dat ’t lukt’, verpleegcentrum Akkerheem in Bellingwolde, zorgcentrum De Blanckenborg in Blijham en Zorg en Wijkcentrum d’Olle Witte Schoule in Vriescheloo. Alle activiteiten zijn terug te vinden op de sites van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde.

Samenwerkende partijen
De Slingerroute is tot stand gekomen door een samenwerking tussen zorggroep Meander, NOVO, Humanitas DMH, Acantus, Woonzorg Nederland, Rzijn, speeltuinvereniging Troapel, Oosterlengte, zorgcentrum De Blanckenborg, d’Olle Witte Schoule, stichting Wedde dat ‘t lukt en de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde.

De zorg in Westerwolde is Cittaslow
Met Cittaslow kiezen de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde bewust voor kwaliteit van leven en fijnschaligheid van de zorg. Lokaal wat lokaal kan, dicht bij de burger. Juist in de zorg staat kwaliteit van leven voorop. Vele zorg- en welzijnsorganisaties zetten zich dag en nacht in voor mensen die zorgbehoevend zijn. Ook in Westerwolde.

Website Zorggroep Meander, sponsor van Onstwedde.info