• Goede start VCO '72 Dames 1 in 2016
18 januari 2016

Het damesteam van VCO '72 is in 2016 uitstekend uit de startblokken gekomen. De ploeg van trainer/coach Henk Koops wist twee keer met 3 - 1 te winnen, waardoor de kansen om in de eerste klasse te blijven zijn gestegen.

Zaterdag 9 januari speelde de ploeg tegen Action uit Nieuw Buinen. De eerste set verliep stroef en werd met 21 - 25 verloren. In de tweede en derde set was VCO de betere ploeg. Beide sets werden overtuigend gewonnen: 25 - 18 en 25 - 21. In de vierde set was het geloof bij Action weg en kon VCO '72 een grote voorsprong nemen, wat uiteindelijk resulteerde in setwinst: 25 - 15. Hierdoor werden er vier punten aan het totaal toegevoegd.

Zaterdag 16 januari stond de uitwedstrijd tegen Lycurgus D5 op het programma. De thuiswedstrijd tegen de dames uit Groningen was met 4 - 0 verloren gegaan. De eerste set ging naar Lycurgus met 25 - 22. Daarna kwam de ploeg uit Onstwedde beter in haar spel. Zowel set twee als set drie werden met duidelijke cijfers gewonnen: 25 - 17 en 25 - 18. Het basisteam bestond dit keer uit spelverdeler Anniek Elzen, mid-aanvallers Diana Wilzing en Daniek Hilverts, terwijl ook Moniek Kruiter, Annelieke van Hoorn en Tamara van Dijk op lang in stelling konden worden gebracht. Paulien Baas speelde wederom als libero. Door het spelverloop werd er weinig gewisseld.

De vierde set kende een spannend verloop, maar ook deze set ging nipt naar de VCO-dames: 25 - 23. En zo werden er opnieuw vier punten binnen gehaald. Komende zaterdag is Pegasus D1 uit Ter Apel de tegenstander in De Bast. De wedstrijd begint om 17.00 uur.