• Terug
  • Nieuws
  • Matige resultaten voor VCO teams
24 december 2015

Zowel Dames 1 als Heren 1 van VCO '72 hebben de afgelopen maanden weinig redenen gehad tot juichen. Beide teams staan op de laatste plaats in de eerste klasse en moeten alle zeilen bijzetten om ook volgend seizoen in deze klasse uit te komen.

De dames van trainer/coach Henk Koops wonnen één wedstrijd, thuis tegen Smash uit Beilen. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd gespeeld tegen SSS uit Emmercompascuum, een ploeg die net als de VCO-dames vorig seizoen kampioen was geworden in de tweede klasse. De eerste set werd nipt met 25 - 23 verloren, daarna had VCO weinig in te brengen en werden de tweede en de derde set duidelijk verloren. De vierde set werd uiteindelijk met 25 - 23 gewonnen, waardoor er nog één punt werd behaald. Na de winterstop hoopt Miriam Kruiter weer bij het team aan te sluiten.

De VCO-heren hebben het moeilijk in hun poule. In slechts één wedstrijd werden er punten behaald: thuis tegen Pegasus uit Zwartsluis werd met 3 - 2 verloren. De overige wedstrijden werden allemaal met 4 - 0 verloren. De laatste thuiswedstrijd werd gespeeld tegen het op de derde plaats staande Thriantha uit Schoonebeek. De VCO-heren speelden met drie invallers van Heren 2 en speelden naar behoren, maar setwinst zat er niet in. In het nieuwe jaar speelt de ploeg nog wel tegen twee naaste concurrenten en mag daarin laten zien dat het in deze klasse thuishoort. Jammer voor de ploeg was dat spelverdeler Gerard Koerts wegens een enkelblessure de laatste vier wedstrijden niet mee kon doen.

De VCO dames en heren spelen op zaterdag 9 januari weer thuis. De dames binden om 17.00 uur de strijd aan met Action uit Nieuw Buinen, terwijl de heren om 19.00 uur spelen tegen Side Out uit Slagharen.