• Terug
  • Nieuws
  • Afsluiting Doekoe actie bij Coop
23 november 2015

De leerlingen van CBS De Rank in Onstwedde en van CBS De Höchte in Alteveer kunnen zich op het schoolplein na hartenlust uitleven met nieuw sport- en spelmateriaal. Zoals onder (veel) meer hockeysticks, voetballen, spuitkrijt en frisbees.

De twee scholen hebben namelijk meegedaan aan de zogeheten Doekoe schoolpleinactie van Coop Jan Schut in Onstwedde. Doekoe is Surinaams voor geld.

“Klanten van Coop konden in de maanden september en oktober sparen voor sport- en spelmaterialen”, vertelt Jan Schut. “Bij aankoop van geselecteerde producten van Arla Foods en Unilever kregen ze speciale Doekoe munten. Die munten konden ze vervolgens doneren aan de twee scholen. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen aan het einde van de actie aan materialen mochten bestellen.”

Er was landelijk veel belangstelling voor de Doekoe actie. “Meer dan 600 scholen hebben meegedaan. Dat is veel meer dan de vorige keer.”

De leerkrachten en de leerlingen van De Rank mochten voor 574 euro aan materialen bestellen. Voor De Höchte bleef de teller steken op 276 euro. Vrijdagmorgen kwamen de leerlingen van groep één van De Rank de spullen ophalen. Ook De Höchte had een delegatie van school afgevaardigd om de materialen in ontvangst te nemen.

Bron/foto: de Kanaalstreek 

Website Coop Jan Schut, sponsor van Onstwedde.info

Fotoreportage