13 september 2012

Ik ben Ina Ellen Huizing, roepnaam Ina en geboren te Onstwedde op 27 oktober 1967 aan de Streekweg 12.

Op dit moment woon ik in het centrum van Stadskanaal, maar voordat ik daar terecht kwam maakte ik een hele zwerftocht.
Geboren aan de streekweg dus en ongeveer een half jaar later met mijn ouders vertrokken naar Stadskanaal. Om ongeveer een jaar later weer naar Onstwedde te vertrekken om te gaan wonen in Veenhuizen (gr) waar het gezin werd uitgebreid met nog een meisje. Op mijn vijfde verhuisde ons gezin naar de Hardingstraat in Onstwedde en daar ben ik verder opgegroeid en heb daar gewoond tot ik vertrok naar het buitenland.

Aan de Hardingstraat werd mijn jongste zus geboren en samen met mijn andere zus groeiden wij daar op.

Mijn lagere schooltijd bracht ik door aan de Hervormde School te Onstwedde, om vervolgens mijn schoolcarrière verder te vervolgen in Altveer aan het L.H.N.O. De Moraine. Ik koos uiteindelijk voor de richting verzorging en na de opleiding MDGO-VZ belande ik als bejaardenverzorgende in verzorgingstehuis de Bolderbörg te Vlagtwedde.

Echter als klein meisje riep ik al dat ik meer wilde zien van de wereld en in november 1991 zette ik de eerste stap.
Als verzorgende ging ik werken en wonen in Zwitserland. Zürich werd mijn woonplaats. Altes und Plegeheim Schmiedhof mijn werkplek. Een prachtige tijd heb ik daar gehad. Maar het was nog niet genoeg en in juli 1994 vertrok ik voor een lange periode richting Zuidoost-Azië, 11 maanden was ik onderweg, o.a. in China, Tibet, Nepal, Thailand, Laos, Viëtnam en Indonesië, een geweldige  tijd.

Mei 1995 keerde ik terug naar Nederland en na een half jaar bij zus en zwager te hebben gewoond, vertrok ik begin januari 1996 naar Amsterdam om daar de opleiding tot ziekenverzorgende te gaan volgen. Deze verkorte opleiding ronde ik in mei 1997 met succes af en ik ging werken in verpleeghuis “De Poort” om een paar maanden later de zorg voor altijd vaarwel te zeggen, waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb.

Er moest natuurlijk wel brood op de plank komen en via uitzendbureaus verschillende baantjes gehad. Zo kwam ik op een gegeven moment bij een automatiseringskantoor van de ABN AMRO terecht en ik kon ik eind 1999 overgeplaatst worden naar een ABN AMRO kantoor in Groningen. Mijn nieuwe woonplaats werd Stadskanaal.

Sinds 2007 werk ik als medewerker toezicht bij de Inspectie van het Onderwijs. Het kantoor is sinds 2010 gevestigd in Leeuwarden en dus niet naast de deur. Toch denk ik er niet over om te gaan verhuizen, bijv. naar Groningen of Leeuwarden zoals sommige mensen wel eens makkelijk opperen. Ik moet er niet aan denken.

Het bevalt prima in Stadskanaal, ik heb in eerste instantie voor deze plaats gekozen omdat ik met het openbaar vervoer was en ben aangewezen om op mijn werk te komen en vanuit hier betere mogelijkheden heb. Ook is het maar 10 km gelegen van Onstwedde waar ik regelmatig kom waar o.a. mijn vader en Grietje, mijn zussen en zwagers, vier kanjers van nichtjes, mijn opa van 96 en vrienden van mij wonen.

Ik woon in het centrum van Stadskanaal samen met mijn twee katten Miep en Bibi. Het is erg praktisch om hier te wonen met de nodige winkels in de buurt, vooral met een fulltime baan.
Ik volg Onstwedde via Onstwedde.info, maar krijg ook wel bijzonderheden via de familie te horen.

Als ik terug zou verhuizen naar Onstwedde dan zou ik weer willen wonen in het ouderlijk huis aan de Hardingstraat.

Ik heb fijne herinneringen aan Onstwedde. Veel buiten spelen, een ijsje halen bij (Geert) Hidding en zwemmen in ’t Vlasmeer.

Het mooiste plekje van Onstwedde, ja dat is een lastige want dat zijn er meerdere maar als ik dan een keuze moet maken dan kies ik voor de Juffertoren.

Om met de woorden van Henk Bleker te eindigen
“Eens een Onstwedder, altijd een Onstwedder”.

e-mail