• Terug
  • Nieuws
  • Klaas Meijer wil Stadskanaal erbij
17 oktober 2015

Zaterdag waren Jan Willem Kok uit Wessinghuizen, Fennie Nieuwenhuis uit Alteveer en Klaas Meijer uit Onstwedde bij Geert Smit te gast in het programma “Brunchroom” op radio Westerwolde. Zij spraken openhartig over hun gevoel en hun wens dat de plaatsen waar zij wonen deel zullen gaan uitmaken van de nieuw te vormen gemeente Westerwolde.

Fennie Nieuwenhuis heeft spontaan in Alteveer een handtekeningenactie georganiseerd en had op één middag meer dan vijftig handtekeningen verzameld. Op een vergadering in Alteveer, over de bestemming van het schoolgebouw van de OBS, heeft zij over dit onderwerp vragen gesteld aan burgemeester Galama van Stadskanaal.

Klaas Meijer doet, zij het meer achter de schermen, zijn best om de gemeente Stadskanaal nog bij de nieuwe gemeente te krijgen.

Jan Willem Kok is secretaris Stichting Boermarke Essen en Aa´s, een stichting van de bewoners van de buurtschappen Höfte en Wessinghuizen in zijn geheel en voor een deel van het dorp Veele, voor zo ver ze nog zicht op en binding hebben met in dit geval het beekdal van de Ruiten Aa. Zij willen betrokken worden bij alles wat hun woongebied aangaat en zeker als het gaat om de komende herindeling.

Voor de gasten liggen Wessinghuizen, samen met Veele en Höfte, Onstwedde (Diamant van Westerwolde) en Alteveer (Poort van Westerwolde) niet alleen in het gebied Westerwolde, maar voelen de meeste inwoners zich ook “Westerwolder” en willen daar dan ook deel van uitmaken. Voor hun gevoel ligt de prioriteit van het gemeentebestuur van Stadskanaal niet direct in dat gebied en zijn ze bang dat alles in een grotere, nieuwe gemeente nog verder achteruit zal gaan.

Resultaat van het gesprek op radio Westerwolde was dat de sprekers afspraken hebben gemaakt om samen de mogelijkheden te onderzoeken om tot toetreding bij de nieuwe gemeente Westerwolde te komen.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel

 

Lees meer in de rubriek Zo was 't van Klaas Meijer:

16-01-2014 Een splinternieuw jaar, vol zorgen, kansen en keuzes! Oftewel: 'Onstwedders, let op uw saeck!'

07-08-2014 Einde van Westerwolds Onstwedde ?

15-09-2015 Gemeentelijke Mist / Missers / Misére / Misbult

Lees nog 86 andere verhalen van Klaas Meijer in de rubriek Zo was 't en bekijk de oude foto 's