• Terug
  • Nieuws
  • Elsienes Hilverts nam afscheid
9 oktober 2015

Woensdagavond nam Vriescheloo afscheid van Geesje en oud-Onstwedder Elsienes Hilverts als beheerders van buurthuis ’t Ganzenust.

Het Ganzenust was woensdagavond tot op de laatste stoel bezet. Veel inwoners van Vriescheloo en ook van buiten het dorp kwamen Geesje en Elsienes Hilverts bedanken voor al het werk wat zij gedurende de 36 jaar dat zij beheerder waren van het buurthuis hebben verricht. Handen werden geschud, er werd gekust, gelachen en gehuild. Het echtpaar en ook hun kinderen hadden het er zichtbaar moeilijk mee dat ze nu definitief hun tweede thuis in andere handen moesten geven.

De avond werd aan elkaar gepraat door “spreekstalmeester” Jannie Swarts. Ook waren er een aantal speeches, onder anderen van wethouder Bart Huizing en bestuurslid Greta Schokkenbroek. Een schoondochter van Geesje en Elsienes  haalde in haar toespraak leuke anekdotes op. Ook Geesje nam nog even het woord en overhandigde Greta Schokkenbroek een beeldje.

Om half tien kwam een einde aan de receptie. Terwijl de nieuwe beheerder Henk Pathuis de boel aan kant maakte bracht de familie Hilverts de vele bloemen en cadeaus naar huis, waar vast nog werd nagepraat over een avond met een lach en een traan.

Bron/foto: Westerwolde Actueel