30 sep. 2015

Een poosje geleden sprak ik Gert Meijer op het voetbalveld van Onstwedder Boys toen zij een wedstrijd speelden tegen vv de Weide (Hoogeveen). Gert vroeg mij of ik een stukje wilde schrijven over de tijd dat wij in Onstwedde hebben gewoond.

Op 01 februari 1983 werd ik bij de toenmalige O.B.M. "Onstwedde" W.A. aangenomen als verzekeringsadviseur. Harm Meijer was toendertijd directeur en de andere medewerker was Harm Kruize. Later werden, i.v.m. een groeiend aantal klanten, Rita van der Heide en Jaap van der West er bij aangenomen. Regelmatig kwam Klaas Hilgenga even op kantoor om een praatje te maken. Ik heb in de tijd dat wij in Onstwedde woonden en ik werkzaam was bij O.B.M. "Onstwedde" heel veel mensen bezocht. Omdat dagelijks naar Hoogeveen op en neer rijden wel wat veel van het goede was kwam ik in de kost bij Hendrik en Kinie van der Heide die toen aan de Barkhoornweg 23 woonden. Ik leerde daar ook wat nieuwe gerechten kennen waarvan 1 mij goed is bijgebleven namelijk "stopvaarve" (stamppot bruine bonen).

In februari 1984 zijn Clarie en ik getrouwd. Vanaf dat moment gingen we wonen aan de Olinglaan 5. In januari 1986 werd ons gezin uitgebreid door de geboorte van onze zoon Henk. In mei 1988 werd onze zoon Rick geboren. In 1989 hebben we samen met Gert en Janny Meijer een woning laten bouwen aan de Wiltingelaan. Gert en Janny woonden in de Olinglaan tegenover ons. In december 1990 werd daar onze oudste dochter Marjet geboren. Rond die tijd kreeg ik bericht van OBM Hoogeveen dat ik daar was aangenomen en per 01 juli 1991 zijn we verhuisd naar Hoogeveen nadat we onze woning aan de Wiltingelaan hadden verkocht aan mw. Sterenborg.

Onze woning in Hoogeveen was nog niet klaar dus hebben we een maand of 5 in een stacaravan gewoond bij de ouders van Clarie op het erf die een boerderij hadden in Alteveer (Dr.) December 1991 betrokken we onze nieuwe woning.

In mei 1996 werd onze "Hoogeveense"dochter Gerlien geboren.

Natuurlijk gingen/gaan we nog regelmatig naar Onstwedde omdat we daar nogal wat vrienden hadden/hebben. Met één van deze vrienden, namelijk Frits Hensens, heb ik per 01 januari 2001 een verzekeringskantoor in Stadskanaal overgenomen. Dit kantoor moesten we vanwege de gezondheid van Frits in 2003 weer verkopen, maar het zelfstandig ondernemerschap sprak mij dusdanig aan dat ik besloot in Hoogeveen voor mijzelf te beginnen met een aantal klanten die al via ons kantoor in Stadskanaal verzekerd waren. Vanuit huis ben ik begonnen en na een jaar heb ik een kleine kantoorruimte kunnen huren. Na een jaar kwam er een gedeelte van een pand vrij bij een makelaar in Hoogeveen waar we toen bij in zijn getrokken. In 2006 kreeg ik de mogelijkheid het pand te kopen. Toen in 2008 de crisis uitbrak besloot de makelaar die bij ons in zat te stoppen. Dit bood ons de mogelijkheid om in het voorste gedeelte van het pand ons kantoor te vestigen. Inmiddels zijn we met 8 personeelsleden en een stagière. Je kunt ons vinden onder de naam www.henkmulderij.nl

Deze zomer hebben we nog met vrienden uit Onstwedde, Philo en Dinet Visser, een paar dagen samen op een camping gestaan.

Het contact met Eerko en Marjon Fissering is ook gebleven en ook met hen spreken we regelmatig af.

Natuurlijk zijn we na het overlijden van Hendrik van der Heide Kinie niet vergeten, dus gaan we ook nog regelmatig naar de Jensinghelaan.

Clarie werkt als verpleegkundige in de thuiszorg hier in Hoogeveen. Zij had, voordat we naar Onstwedde kwamen, de opleiding hiertoe gedaan in Meppel.

Onze oudste zoon Henk werkt fulltime bij ons in zaak. Hij heeft hiervoor de HBOopleiding Financial Services & Management gevolgd in Zwolle. Onze 2e zoon Rick zit in het laatste jaar van de HBOopleiding Retail Management & Small Business, welke hij volgt in Groningen. Marjet heeft aan de RUG gestudeerd en is psycholoog. Zij wil zich gaan vestigen in Utrecht en heeft nu een tijdelijke baan bij een thuiszorgbedrijf in Hoogeveen. Gerlien woont in Utrecht en was daar begonnen met de studie pedagogische wetenschappen maar is daar na een half jaar mee gestopt. In september begint ze met de HBO opleiding International Business en Languages.

We zijn aangesloten Chr. Geref. Kerk in Hoogeveen. Clarie is meerdere jaren wijkdame geweest en ikzelf 4 jaar diaken. Onze zoon Henk is momenteel jeugdouderling.

In mijn vrije tijd help ik mensen die financiële problemen hebben als schuldhulpmaatje. Daarnaast ben ik zaterdags veelvuldig op het voetbalveld te vinden omdat zowel Henk als Rick beiden voetballen. Sporten doe ik in de sportschool. Clarie en ik lopen heel veel en we hebben beiden een mountainbike waarop we samen ook nog wel eens een tocht maken.

Met heel veel plezier hebben we in Onstwedde gewoond. We wensen Onstwedde en haar bewoners dan ook alle goeds toe.

Met vriendelijke groet,

Henk Mulderij

E-mail