• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys wint met 6 - 0
19 september 2015

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp de wedstrijd tegen Harkstede met 6 - 0 gewonnen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Fokke de Jonge al met 3 - 0.

Beide ploegen beginnen fel aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid is voor de gasten, als na vijf minuten Nigel Haanstra de bal net over schiet. Aan de andere kant is het Rutgert Tipker die zijn schot eveneens net over het doel van Harkstede ziet gaan. Na een kwartier spelen komen de Boys op voorsprong. Chris Strockmeijer wordt bij een vrije trap slecht gedekt en kan eenvoudig de 1 - 0 binnen schieten. Even later is het opnieuw Strockmeijer die een voorzet van Harm Jan Wilzing net over kopt. De beste kans voor Harkstede is voor Daan Dieke die een lange pass van achteruit in één keer op de schoen neemt en de bal via de lat over ziet gaan.

Na bijna een half uur spelen komt Onstwedder Boys op 2 - 0. Gerko Scheper weet na een goede aanval keeper Dick Voorma te passeren. Commentaar van zijn medespelers wordt Nick Arends van Harkstede vervolgens te veel en hij loopt kwaad het veld uit. Omdat hij daarbij zijn shirt uittrekt krijgt hij geel van scheidsrechter Warrink. Richard van Maar komt voor Arends in het veld. Vlak voor rust is het Sven Jaegers die uit een corner de bal voor de voeten van Gerko Scheper kopt. Scheper, die helemaal vrij staat in de 16-meter, kan daarna zijn tweede doelpunt van de middag maken.

Na de rust beslist Onstwedder Boys al snel de wedstrijd. Een voorzet van Gerben Meems wordt door Peter Orsel in één keer op het doel geschoten. Via de paal verdwijnt de bal in het net achter de kansloze Voorma. Daarna slaat de vlam in de pan. Chris Strockmeijer en zijn directe tegenstander krijgen het met elkaar aan de stok en worden door de scheidsrechter gewaarschuwd. Kort daarop wordt Strockmeijer tegen de grond gewerkt door Richard van Maar, die van scheidsrechter Warrink rood krijgt en kan vertrekken. Even lijkt het alsof Harkstede niet verder wil voetballen, maar de wedstrijd kan na een paar minuten toch weer worden hervat.

In de slotfase scoort Onstwedder Boys nog twee keer. Een mooie combinatie tussen Peter Orsel en Gerben Meems wordt door Meems keurig afgerond en in de extra tijd bedient Peter Orsel met een voorzet Jelle de Vries die bij de tweede paal het zesde doelpunt weet te maken.

Door deze eerste overwinning staat Onstwedder Boys nu in de middenmoot met vier punten uit drie wedstrijden. Komende zaterdag staat in Groningen de wedstrijd tegen Amicitia VMC op het programma.