• Terug
  • Nieuws
  • Het volleybalseizoen start weer!
16 september 2015

Komend weekend worden de eerste wedstrijden gespeeld in de volleybalcompetitie. Zowel Dames 1 als Heren 1 spelen dan een uitwedstrijd. 

Dames 1, dat vorig seizoen kampioen werd, komt nu uit in de eerste klasse. Het team wordt dit jaar getraind door Henk Koops. Henk is afkomstig uit Musselkanaal en heeft al veel clubs, ook op divisie-niveau, onder zijn hoede gehad. Dames 1 heeft een selectie van 11 speelsters: Paulien Baas, Miriam Kruiter, Diana Wilzing, Moniek Kruiter, Hilde Spaans, Anniek Elzen en Daniek Hilverts speelden vorig seizoen ook in Dames 1. Van Dames 2 komt Tamara van Dijk over en vanuit de jeugd zijn Elyn Prins, Annelieke van Hoorn en Iris Hilgers toegevoegd aan de selectie.

Het team start zaterdag met een wedstrijd in Groningen tegen Oranje Nassau Dames 5. Zaterdag 3 oktober staat om 17.00 uur de eerste thuiswedstrijd op het programma.

Heren 1 speelt net als vorig seizoen ook weer in de eerste klasse. Opnieuw moeten er aardig wat kilometers worden afgelegd met tegenstanders uit Slagharen, Dedemsvaart, Zuidwolde en Zwartsluis. Trainer van de heren is Geert Jan Huiges. De selectie is nagenoeg hetzelfde gebleven: Herman Mulder, Gerard Koerts, Marcel Huisman, Roelof Migchels, Martin Lantinga, Werner Wessels, Tom Wagenaar en Ben Wilzing. Ben Wilzing speelde afgelopen seizoen nog in Heren 2.

Ook de VCO-heren moeten eerst een uitwedstrijd spelen. Zaterdagmiddag is Emmen '95 H2 in Emmen de tegenstander.