• Terug
  • Nieuws
  • Voorzitter Luuk Bruggers optimistisch
11 september 2015

Voorzitter Luuk Bruggers optimistisch over Onstwedder Boys

Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. Zo viel Onstwedder Boys de afgelopen seizoenen wel te omschrijven wanneer het de selectie betrof. Na het kampioenschap in de vierde klasse bleek de derde klasse net een treetje te hoog. Het dorp Onstwedde heeft dus haar eigen ‘Heen en Weer’ en dus spelen de oranjehemden komend jaar weer in de vierde klasse. Desondanks is voorzitter Luuk Bruggers optimistisch.

“Het is jammer zoals het gegaan is. We zitten eigenlijk een beetje tussen de derde en de vierde klasse in qua niveau “, is de preses realistisch. “Maar goed, we gaan met opgeheven hoofd het nieuwe seizoen in. Er zijn geen schokkende wijzigingen bij de selectie. Diverse jongens hebben last van blessures en er zijn een paar jeugdspelers die erbij komen. Hopelijk gaan we weer bovenin meedoen.” Trainer Fokke de Jonge, die zijn derde seizoen in gaat op de Boskamp, mag dus aan de slag met nagenoeg dezelfde selectie. Enkel klasbak Harm Visser vertrekt en dat is een aderlating voor de Boys, want de linkspoot was in de derde klasse een lichtpuntje in sportief donkere dagen. De spits drukte zeventien keer succesvol af.

Toch houden ze de moed er in Onstwedde in. Gesteund door diverse positieve ontwikkelingen in het dorp ziet de toekomst van sportminnend Onstwedde er positief uit. Tennisvereniging Uneswido en volleybalvereniging VCO’72 hebben nog nooit zoveel leden gehad en dat gegeven zette Bruggers ook aan het denken. “Ik heb het gevoel dat ook wij weer groeien, maar om dat hard te maken heb ik onze secretaris maar eens gemaild om te kijken of dat inderdaad zo is. Maar dat de verenigingen leven in het dorp is in elk geval heel goed om te zien”, stelt hij. “Er wordt nergens in de regio zoveel gesport als bij ons in het dorp. Nu is het zaak dat de verenigingen elkaars duiven niet gaan afschieten, maar dat komt ook wel goed verwacht ik.”

Onstwedder Boys gaat het nieuwe seizoen dan ook in met een nieuwe hoofd- en kledingsponsor. Van den Hende Recycling uit Nieuwe Pekela staat de komende jaren op de borst en de kleding wordt verzorgd door Muta Sport. “De komende vijf jaren komt de oude V weer op de borst terug van de kleding”, vervolgt Bruggers trots. “En na verloop van tijd voetballen alle teams in hetzelfde tenue. Met deze ontwikkelingen zijn we erg tevreden.”

Bron: Groot Groningen