• Onstwedder Boys en GEO in evenwicht
5 september 2015

Onstwedder Boys heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Op Sportpark De Boskamp werd het 2 - 2 tegen GEO uit Garmerwolde, waarbij de gasten pas in de extra tijd de gelijkmaker wisten te scoren.

In de eerste helft is GEO de betere ploeg. De ploeg combineert beter en zet de verdediging van de Boys voortdurend onder druk. Rein Koudstaal moet in het eerste kwartier redding brengen op schoten van Diederik Top en Gijs Sagel. De eerste mogelijkheid voor de Boys is voor Jelle de Vries. Zijn schot gaat naast het doel van keeper Hammenga van GEO. De beste kans voor de ploeg van Fokke de Jonge krijgt Gerben Meems. Zijn schot wordt door Hammenga echter tot corner verwerkt. Uit de corner die volgt schiet Taco Koudstaal van dichtbij over. Aan de andere kant ziet Robert Bleeker even later zijn schot net over het doel van Rein Koudstaal gaan. Nick Wagenaar krijgt in de eerste helft na een overtreding nog een gele kaart van de verder goed leidende scheidsrechter Pleiter uit Groningen.

De eerste kans in de tweede helft is voor Onstwedder Boys als Jelle de Vries uit een corner de bal tegen de paal kopt. Onstwedder Boys speelt in de tweede helft beter en krijgt meer kansen. Jelle de Vries is opnieuw dichtbij een treffer, maar na een mooie solo schiet hij net naast. In de tegenaanval is het wel raak. Een voorzet wordt door de vrijstaande Tjeerd Vaatstra aangenomen en van dichtbij binnen geschoten. Lang kan de ploeg uit Garmerwolde niet van de voorsprong genieten. Peter Orsel schiet na de aftrap de bal vanaf de rand van de 16-meter onhoudbaar in de benedenhoek: 1 - 1.

Een kwartier voor tijd komt Onstwedder Boys op voorsprong. Een voorzet wordt door de keeper van GEO niet goed verwerkt, waarna Gerben Meems met een fraaie boogbal het net weet te vinden: 2 - 1. Even later ziet Nanne Huiges de keeper ver voor z'n doel staan en schiet hij een vrije trap van veertig meter in één keer op het doel. Hammenga is net op tijd terug om de bal over de lat te tikken. In de slotfase dringt GEO nog aan, zonder grote kansen te krijgen. Een corner in de extra tijd zorgt toch nog voor de gelijkmaker. Uit een klutssituatie weet Tjeerd Drabe de bal in het Onstwedder doel te werken.

Over de hele wedstrijd gezien is de 2 - 2 een terechte uitslag, maar voor de Boys zal het gelijkspel als punt verlies worden ervaren. Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys de uitwedstrijd tegen Middelstum. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.