• Terug
  • Nieuws
  • Ierse band treedt op in KOEpelstal
29 augustus 2015

De Ierse band Erin go bragh treedt zaterdagavond 12 september op in de nieuwe koepelstal van de familie Luring aan de Scholtweg 9 in Onstwedde, aanvang 19.30 uur.

De koepelstal vormt het toekomstig onderkomen voor de koeien van het biologisch melkveebedrijf van Harry en Chonda Luring. Het unieke van deze stal, een ronde potstal, is dat de behoeften van de gehoornde koe én de wensen van de bodemmicrobiologie uitgangspunten zijn geweest voor het ontwerp. Hiermee vormt de koepelstal een belangrijke schakel in de natuurlijke kringloop van het bedrijf.

Grote ronde vorm
Door de grote ronde vorm en de hoogte van bijna 11 meter heeft de koepelstal een geweldige akoestiek en is daardoor zeer geschikt voor muzikale optredens. De Ierse folkband Erin go brah uit Meppel treedt hier op met onder meer ballades, rebelsongs en bekende Ierse nummers. De band bestaat uit vijf muzikanten in traditionele Ierse kilts
die een scala aan instrumenten bespelen, waaronder gitaren, Keltische trommels, doedelzakken, mandolines, banjo’s en tin whistles.

Kofferconcert
Eén van bandleden is oud-Onstwedder Jan Wessels. “Ik vind het geweldig dat Harry en Chonda ons de kans bieden met onze muziek op te treden in mijn geboortedorp en hoop hier dan ook veel oude bekenden te treffen. We bieden hier een zogenaamd kofferconcert. Dat betekent dat de toegang gratis is en de bezoekers zelf bepalen of en hoeveel ze doneren in de gitaarkoffer.”

Bron en foto: Streekblad