• Terug
  • Nieuws
  • Feestweek verwacht 13.000 bezoekers
28 augustus 2015

De organisatie van de jaarlijkse feestweek (4 tot en met 12 september) verwacht naar schatting 13.000 bezoekers.

Het is voor de tweede jaar dat Stadskanaalster Harrie Meijeringh de touwtjes in handen heeft. Hoewel alle activiteiten in de feestweek, die voornamelijk bestaat uit muziekevenementen op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg, gratis toegankelijk zijn heeft Meijeringh toch al een aardig beeld van de verwachte bezoekersaantallen. Bezoekers moeten om de feesttent binnen te kunnen, wel een entreekaarten aanvragen. Dat is de afgelopen weken massaal gebeurt.

De feestweek begint met een oranje muziekfeest. De drieduizend beschikbare kaarten voor dit festijn zijn bijna allemaal weg. Hetzelfde geldt voor de Oostenrijkse avond een week later en voor het afsluitende optreden met Mooi Waark op 12 september. Op het programma staat verder een 80/90's avond, een Ladies Day & Night (een beurs uitsluitend voor vrouwen) en de bingoavond.

Meijering is blij met de belangstelling, maar ook met de steun die hij in het dorp krijgt van de bevolking en de middenstand. 'Zonder hen kan ik dit feest niet op poten zetten'.

De Stadskanaalster is onderhand een half jaar bezig met de voorbereidingen voor het feest. 'Voor kleinere organisaties wordt het steeds moeilijker om zo'n programma op te zetten. De overheid stelt steeds strengere eisen en het kost steeds meer geld'. Van deze organisatorische rompslomp mogen de bezoekers niets merken.  'De organisatie moet professioneel zijn, de uitvoering gemoedelijk' vindt Meijeringh.

Hoewel deze editie van de feestweek nog moet beginnen, blikt de organisator alweer vooruit. De feestweek 2016 in Onstwedde heeft hij al opgenomen in zijn planning.

Website Onstwedder Feestweek

Bron: Dagblad van het Noorden