• Terug
  • Nieuws
  • 25-jarig jubileum Harrie Strockmeijer
20 augustus 2015

Woensdag 19 augustus 2015 begon voor Harrie Strockmeijer als een normale werkdag, maar eindigde in een mooie feestdag!

Niets vermoedend reed Harrie  in zijn functie van beheerder van “De Bolster”  ’s-morgens om kwart voor negen naar Stadskanaal voor een beheerdersoverleg met de collega’s van “De Spont”, althans hij wist niet anders dan dat dit zou plaatsvinden.

Net toen de vergadering zou beginnen “stormden” een achttal leden van motorclub MRTO de vergaderzaal binnen en werd hij gevraagd om plaats te nemen in een zijspan om vervolgens naar Onstwedde te worden gereden naar zijn werkplek in “De Bolster”. Daar aangekomen, onder veel en luid geronk van de motoren, werd hij door een kleine 100 gebruikers van “De Bolster”, zijn vrouw Hennie en de kinderen en kleinkinderen ontvangen en werd spontaan een “Lang zal hij leven” ingezet. Volkomen overdonderd door al hetgeen er gebeurde nam Harrie, zichtbaar geëmotioneerd, plaats in één van de zalen waar hij normaal gesproken de scepter zwaait, maar waar hij nu als middelpunt fungeerde.

Namens de jubileumcommissie werden hij, zijn gezin en de overige aanwezigen welkom geheten door Harm-Jan Wubs.

Min of meer op verzoek van Harrie was de voertaal van het hele gebeuren in ons mooie Gronings dialect! Namens WEDEKA werd het woord gevoerd door Hilbrand van der Veen en namens Welstad sprak Coen Ronde die, net als dhr. van der Veen, uitsluitend lovende woorden voor de jubilaris had! Tenslotte werd hij toegesproken door de voorzitter van de activiteitencommissie van “De Bolster”, de heer Abel van der Laan. Ook hij stak niet onder stoelen of banken dat “De Bolster” zich gelukkig mag prijzen met een beheerder van het kaliber Harrie! Namens alle gebruikersgroepen van “De Bolster” overhandigde mevr. Lammie Leffers-Wolfs hem een mini zitgrasmaaier vergezeld van een leuk geldbedrag die hij gaat bestemmen voor de aanschaf van een zitmaaier! 

Nadat Harrie een kort dankwoord had gesproken werd de bijeenkomst besloten met een hapje en een drankje. In kleine kring werd de dag ’s-avonds in een plaatselijke horecagelegenheid afgesloten met een gezellig samenzijn van Harrie en zijn vrouw en de naaste collega’s. En het bleef nog lang onrustig in het dorp!