• Terug
  • Nieuws
  • Balanszorg, zelfstandig wonen met zorg
3 augustus 2015

Veel mensen willen graag wonen met zorg binnen handbereik omdat ze dreigen te vereenzamen alleen in huis, omdat ze het angstig vinden om alleen te wonen of omdat het gewoon gezellig is en een veilig gevoel geeft om dicht bij anderen te wonen zonder dat er verplichtingen zijn. Balanszorg heeft woningen en appartementen in Musselkanaal voor mensen die zorg nodig hebben en toch zelfstandig willen wonen.

Balanszorg is opgericht door Jolanda Willems en Trea Smid-Mulder uit Onstwedde die eerder samen Buurtzorg in Stadskanaal hebben opgestart en in diverse teams werkzaam zijn geweest.

Balanszorg wil zorg en wonen combineren. Het is bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen wonen maar een verzorgingshuis nog een stap te ver vinden. Balanszorg biedt u de mogelijkheid een appartement te huren en 24 uur per dag zorg te ontvangen.
Ook is het mogelijk om tijdelijk te logeren om bijvoorbeeld uw mantelzorger wat rust te gunnen. Ook na een ziekenhuis opname kunt u bij ons terecht als u naar huis gaan nog even niet ziet zitten.

Meer info over Balanszorg, sponsor van Onstwedde.info

Foto's: Trea Smid-Mulder (L) en Jolanda Willems (R)