• Terug
  • Nieuws
  • Actie voor zwembad 't Vlasmeer
8 juli 2015

Onstwedde in actie voor zwembad ‘t Vlasmeer.

Is dit straks de laatste zwemplek van Onstwedde?
De toekomst van het zwembad ’t Vlasmeer hangt aan een zijden draadje. In 2015 en 2016 zal het zwembad zeker nog open zijn, maar wat er daarna gebeurt weet nog niemand. Daarom voerden dorpsbelangen Ocrea en werkgroep ‘Behoud ’t Vlasmeer’ woensdag 1 juli actie tijdens de braderie in Onstwedde. Daarnaast zijn beide partijen gestart met het maken van een actieplan.
 
De gemeente Stadskanaal moet bezuinigen. Daarom is de kans groot dat een of meerdere openluchtzwembaden in de gemeente wordt gesloten. Stichting Ocrea en de werkgroep ‘Behoud ’t Vlasmeer’ zijn daarom gestart met een actieplan. 

Alle opties voor behoud onderzocht
Hoe dit plan eruit komt te zien, moet nog blijken. Daarvoor zijn meer cijfers nodig over het zwembad. De initiatiefnemers houden alle mogelijkheden open. Van het energieneutraal maken van het zwembad tot privatisering en van sponsoracties tot het aanschaffen van een isolatiedeken.  
 
't Vlasmeer mot deur, wordt donateur
Mensen die ’t Vlasmeer willen steunen, kunnen dit op allerlei manieren doen. Bijvoorbeeld door de pagina op Facebook te liken, een bijdrage over te maken, door mee te helpen tijdens de klusavonden en natuurlijk door het zwembad te bezoeken. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Ocrea.

Website Ocrea

Lees meer: Dagblad van het Noorden