• Terug
  • Nieuws
  • Marjan Veldman 25 jaar Goud Bezig!
3 september 2012

Op 3 september 1987 is Marjan bij de praktijk van (toen) Dr. Westerbrink gaan werken.

In mei dat jaar deed ze examen. Ze wist toen nog niet wat ze na de vakantie zou gaan doen.

In augustus '87 wordt ze ontdekt door de dokter en zonder opleiding maar met veel enthousiasme begint ze samen met Mw. Westerbrink in de praktijk het werk. Niet veel later haalt ze op eigen initiatief het diploma doktersassistente. In die begin jaren werkt ze  heel anders dan nu: handmatige administratie van uitgegeven medicijnen en bijhouden van de consulten. Veel  gezoek naar groene kaarten. Ook assisteren bij eigen bloed therapie.  Al doende leert  ze het vak en krijgt ze ook verstand van homeopathie. 

Na het overlijden van Dr. Westerbrink wordt de praktijk, na een rommelige en spannende periode met verschillende waarnemers en overname kandidaten, uiteindelijk overgenomen door dr. de Kroon. (1994) In deze periode is Marjan een rots in de branding en een steunpunt voor de patiënten.

Marjan gaat parttime werken en krijgt  kinderen. Daarnaast dus ook voor het eerst een collega met wie ze moet samenwerken. Inmiddels zijn dat 3 parttime collega’s . Ze is zeer flexibel en past zich uitstekend aan. De computer heeft zijn intrede gedaan in 1991. Er moet in een Huisartsinformatie systeem gewerkt gaan worden (1997) en de losse groene kaarten verdwijnen uit beeld.

Marjan gaat met haar tijd mee en ontwikkelt nieuwe vaardigheden. Ze volgt cursussen om uitstrijkjes te maken en krijgt steeds meer taken toebedeelt die eerst door de dokter zelf werden gedaan. 

In 2008 besluit ze om ook bij de Doktersdienst Groningen te gaan werken in de avonduren en tijdens de weekenden.  Gewoon om dat ze dat wel uitdagend vindt. Inmiddels heeft ze haar triage diploma ook met vlag en wimpel gehaald, gelijk bij het eerste examen. Een prestatie die voor veel assistentes te moeilijk is.

In 2008 besluit de dokter ook dat de praktijk een keurmerk moet gaan krijgen. Daarvoor is het onder andere nodig dat een aantal assistentes een diploma voor Apothersassistente halen.  Marjan slaat weer aan de studie en haalt bij het examen een diploma Apothekersassistente.

Inmiddels heeft ze zeer ruime ervaring opgedaan en kent ze bijna alle patiënten in de praktijk. Marjan is een echte allrounder die van alle markten thuis is.

Haar kernkwaliteiten zijn: stressbestendig, uitermate loyaal naar dokter en collega’s, altijd vriendelijk voor patiënten zelfs als het enorm druk is, betrouwbaar, secuur, flexibel en altijd hoge inzet.

Marjan, we zijn erg blij met je en hopen dat je nog minstens 25 jaar blijft!

J. de Kroon


E-mail Marjan Veldman