• Terug
  • Nieuws
  • Werkgroep 't Vlasmeer voert actie
1 juli 2015

Is dit het beeld van hoe er na 2016 wordt gezwommen in Onstwedde? (Zie foto)

In 2000 heeft een aantal enthousiaste inwoners van Onstwedde de werkgroep zwembad ’t Vlasmeer opgericht. Aanleiding was de dreigende sluiting. Na een jaar van overleg tussen de werkgroep en de gemeente heeft de gemeente in 2001 besloten ‘t Vlasmeer te behouden. Maar de toekomst van het zwembad ’t Vlasmeer hangt wederom aan een zijden draadje. In 2015 en 2016 zal het zwembad zeker nog open zijn, maar wat er daarna gebeurt weet nog niemand. De gemeente Stadskanaal moet bezuinigen. Daarom is de kans groot dat een of meerdere openluchtzwembaden in de gemeente wordt gesloten.

Stichting Ocrea en de werkgroep ‘Behoud ’t Vlasmeer’ besloten een actieplan te maken. Ze hebben samen met de Handelsvereniging om de tafel gezeten om ideeën uit te wisselen. Allerlei zaken passeerden de tafel, van het energieneutraal maken van het zwembad tot privatisering en van sponsoracties tot het aanschaffen van een isolatiedeken.

Woensdag voerden de werkgroep en Ocrea actie op de braderie in Onstwedde. In de stand van Ocrea troffen de bezoekers het enige resterende zwembad van Onstwedde aan, mocht men geen actie ondernemen.

U kunt ’t Vlasmeer op diverse manieren steunen: Like de pagina op Facebook of maak een bijdrage over op hun rekening.
Maar het belangrijkste is: BEZOEK HET ZWEMBAD!

In het zwembad was dit voorjaar van alles te beleven. Zo was er de Zwemvierdaagse met 100 deelnemers, verkleed zwemmen, een springkussen en een spelmiddag voor de jeugd.  Ook worden er zwemlessen voor diploma A, B en C gegeven en zaterdag 4 juli is er  van 13.30 – 16.30 uur kindermarkt. Kinderen mogen hun eigen spulletjes verkopen.

Bron / foto: Westerwolde Actueel

Website Ocrea