• Terug
  • Nieuws
  • Exposities schilderijen Geert Schreuder
30 mei 2015

Op zondag 7 juni zijn het Streekhistorisch Centrum en de watertoren van Stadskanaal open om te bezoeken. Gedurende de maanden mei tot oktober zijn die namelijk niet elk weekend, maar naast de doordeweekse dagen alleen de eerste zondag van de maand geopend. Op zondag 7 juni is dat weer zover. De openingstijden zijn die middag van 14.00-16.30 uur.

In het Streekhistorisch Centrum zijn momenteel twee tijdelijke exposities te bezichtigen. In het bijgebouw Huisje van Manning is dat de tentoonstelling Kolonisten aan het Kanaal, 10 schilderijen van Geeert Schreuder, in het kader van het 250-jarig bestaan van het Stadskanaal en het 400-jarig bestaan van de Semslinie. In het hoofdgebouw Huize tre Marse is dat de tentoonstelling Uitgeslapen, Droombeelden van toen in quilts van nu. Deze ‘lappendekens’gemaakt van oud beddengoed zijn vervaardigd door Jantje Kupers-De Roo en haar leerlingen. Bij beide tentoonstellingen verscheen een publicatie die in het SHC te koop zijn.

Vanaf de watertoren is er bij helder weer te genieten van een overweldigend uitzicht over de Kanaalstreek. Het kanaal reikt er tot aan de horizon, de Juffertoren van Onstwedde en de windmolens van Duitsland zijn goed te onderscheiden. En met een beetje geluk is zelfs de stad Groningen zichtbaar.

De overige zondagen vallen dit jaar op 5 juli, 2 augustus en 6 september.
Ceresstraat 1 en 2 Stadskanaal
Voor inlichtingen en groepsbezoek T (0599) 612649

Bron: Westerwolde Actueel

Lees meer over Geert Schreuder in de rubriek 'Over de vloer bij'