• Terug
  • Nieuws
  • Feestelijke afsluiting project
21 mei 2015

De inrichting van Ter Wupping-Wessinghuizen is klaar! De afronding van dit nieuwe gebied is vandaag in het bijzijn van veel genodigden en belangstellenden donderdagmiddag gemarkeerd.

Na een kort welkomstwoord door burgemeester Leontien Kompier in het gebouw van Onstwedder Gaarv’n aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde, wandelden de aanwezigen naar het bruggetje in het laantje de Molenpaal. Daar werd door burgemeester Kompier een aantal betrokken bestuurders geïnterviewd.

De kinderen van basisschool De Rank uit Onstwedde hadden voor deze gelegenheid voor zichzelf en voor de aanwezige bestuurders een bootje gemaakt die gezamenlijk te water werden gelaten. Daarmee was het project officieel geopend.

Veranderingen
Door het gebied in te gaan, is te zien wat er veranderd is. Ter Wupping-Wessinghuizen is opnieuw ingericht, waarbij beek- en landschapsherstel en mogelijkheden voor vismigratie belangrijke opdrachten waren. Grondeigenaren en omwonenden dachten mee bij de nieuwe inrichting van dit gebied. Daarnaast was er aandacht voor recreatie en zijn er fiets-, wandel-, men- en ruiterpaden aangelegd.

Routes
Ook na het officiële moment konden belangstellenden het ‘nieuwe’ gebied te bekijken. Tijdens deze fiets-, wandel- en menroutes kwam men langs punten waar verschillende thema’s werden uitgelicht.
Ook na de 21e kunt u de routes volgen. Ze zijn op 21 mei beschikbaar bij de Onstwedder Gaarv’n en vanaf 21 mei is de route te downloaden, zie hieronder.

Natuurnetwerk
Het gebied is onderdeel van het NatuurNetwerk Westerwolde (voorheen EHS Westerwolde).

Naast financiering door de partners in dit project, is er gewerkt met EUsubsidie en het Waddenfonds.

Meer informatie

Bron: Westerwolde Actueel