• Terug
  • Nieuws
  • Afronding Ter Wupping-Wessinghuizen
19 mei 2015

De inrichting van Ter Wupping-Wessinghuizen is klaar. De afronding van dit nieuwe gebied wordt donderdag 21 mei om 14.00 uur verricht door burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde en de bestuurders van betrokken partijen.

Aansluitend gaat het gezelschap te voet, met fiets of met paard en wagen het gebied in.

Het officiële gedeelte vindt plaats bij Onstwedder Gaarv’n aan de Wessinghuizerweg 3 in Onstwedde. Aansluitend is er inloop tot 19.00 uur.

Ter Wupping-Wessinghuizen is opnieuw ingericht, waarbij beek- en landschapsherstel en mogelijkheden voor vismigratie belangrijke opdrachten waren. Grondeigenaren en omwonenden dachten mee bij de nieuwe inrichting van dit gebied. Daarnaast was er aandacht voor recreatie en zijn er fiets-, wandel-, men- en ruiterpaden aangelegd.

Routes
Ook na het officiële moment zijn belangstellenden welkom om het ‘nieuwe’ gebied te bekijken. Fiets-, wandel- en menroutes komen langs punten waar tot 17.00 uur de verschillende thema’s worden uitgelicht.

Het gebied is onderdeel van het NatuurNetwerk Westerwolde (voorheen EHS Westerwolde). Naast financiering door de partners in dit project, is er gewerkt met EUsubsidie en het Waddenfonds.

Meer informatie

Bron: Streekblad

Wethouder Brongers is om 14.00 uur ook aanwezig bij de afsluiting van het project Ter Wupping–Wessinghuizen bij Onstwedder Gaarv’n, Wessinghuizerweg 3 in Onstwedde.

Bron: Persbericht gemeente Stadskanaal