• Onstwedder Boys verliest van Willemsoord
16 mei 2015

Onstwedder Boys heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie verloren van Willemsoord. De ploeg uit Overijssel was effectiever in het benutten van de kansen en won zo het eerste deel van het tweeluik met 3 – 1.

In het eerste half uur is Willemsoord weliswaar de beter combinerende ploeg, maar weet geen kansen te creëren. Onstwedder Boys daarentegen is wel twee keer gevaarlijk. Eerst schiet Harm Visser in kansrijke positie voorlangs en even later brengt Gerben Meems Peter Orsel in stelling, maar ook zijn schot gaat naast het doel van Willemsoord. In de 35e minuut is het aan de andere kant wel raak. Een verdedigingsfout wordt door Hassan Elghazi afgestraft. Hij laat met een diagonaal schot keeper Rein Koudstaal kansloos. Voor rust weet de ploeg van trainer Jeroen Dekker nog een keer het net te vinden. Uit een corner kan de veel scorende spits Ronnie Berkenbosch geheel vrijstaand de 2 – 0 inkoppen. De laatste mogelijkheid in de eerste helft is weer voor de ploeg uit Onstwedde, als een voorzet van Gerko Scheper door zowel Robert de Vries als Harm Visser wordt gemist en de bal voorlangs gaat.

Na rust is het Onstwedder Boys dat meer druk zet en de nodige kansen krijgt. Keeper Alberto Schipper moet eerst handelend optreden op een schot van Robert de Vries en aansluitend op een kopbal van Chris Strockmeijer. Strockmeijer is even later opnieuw bijna met het hoofd succesvol, maar dit keer wordt de bal door één van de verdedigers van Willemsoord van de lijn gekopt. In de 65e minuut komt Onstwedder Boys toch op 1 – 2, als Harm Visser een prima voorzet van Peter Orsel tegen de touwen kopt. Even later is het opnieuw Visser die een kans krijgt, maar opnieuw brengt Schipper redding door het schot van Visser tot hoekschop te verwerken. Aan de andere kant hebben de verdedigers van Onstwedder Boys hun handen vol aan de snelle Jappie Visser, die regelmatig gevaarlijk doorkomt. In de 83e minuut is het dezelfde Visser die opnieuw sterk is in het duel, door mag gaan van scheidsrechter Vinke en de vrijstaande Berkenbosch aanspeelt. De topscorer van Willemsoord weet wel raad met deze kans en schuift de 3 – 1 binnen. In de slotfase dringt Onstwedder Boys nog aan, terwijl Willemsoord  counterend gevaarlijk blijft. Er wordt echter niet meer gescoord, waardoor de eindstand 1 – 3 wordt.

Onstwedder Boys krijgt volgende week zaterdag in Willemsoord nog een herkansing en mag proberen zich via een overwinning alsnog te handhaven in de Derde Klasse. De wedstrijd begint om 14.30 uur.