• Terug
  • Nieuws
  • Turnwedstrijden in Winsum
28 april 2015

Op 25 april begon de dag voor Gina Looden, Marianne Geerstsema en Annelie Marsman vroeg. Ze vertrokken met hun ouders vanuit Onstwedde, richting Winsum om daar hun alle eerste KNGU turnwedstrijd te turnen.

Gina en Marianne kwamen uit in niveau instap D2. En Annelie in mini instap D2. Vol spanning begonnen ze alle drie hun wedstrijd op het onderdeel sprong. Dit verliep goed en de eerste zenuwen verdwenen. Vervolgens  turnden ze op brug, balk en vloer. Op vloer scoorden Marianne en Annelie hoge cijfers en op de sprong scoorde Gina erg goed. De meiden moesten het opnemen tegen veel andere turnsters en behaalden helaas geen podiumplaatsen. Wel deden ze enorm veel wedstrijd ervaring op.

In de tweede wedstrijd turnden Sterre Kempers  en Giulia de Looff op niveau Pupil 1 D3. Voor Giulia was het haar eerste KNGU wedstrijd. Ze begonnen vol enthousiasme aan het eerste onderdeel vloer. En haalden hierop allebei 9.7 punten. Daarna lieten ze hun zweefrol zien aan de jury bij de sprong. Beide meiden scoorden hoge cijfers op de sprong.  Helaas voor hen, was er ook veel concurrentie. Ze moesten  het  in totaal opnemen tegen 25 meiden.  De meiden behaalden allebei 39 punten in totaal en kwamen hiermee niet op het podium.

De derde wedstrijd van deze dag was gepland voor Marte Bruining en Madelief Kingma. Helaas moest Madelief zich afmelden vanwege ziekte. Marte startte haar wedstrijd op het onderdeel vloer. Ze behaalde hierop 14,367 punten en werd hiermee derde op dit onderdeel. Vervolgens sprong Marte een overslag en verdiende hiermee 12.550 punten. Het verliep prima, Marte zat goed in de wedstrijd en draaide mee in de top. Daarna liet ze haar brugoefening zien. Brug vind ze een moeilijk onderdeel, maar tegen verwachting in ging dit ook prima. Balk was haar laatste onderdeel.  Marte begon als eerst van haar groep aan dit onderdeel. Ze werkte hard, maar wiebelde ook. Hierover was ze dan ook zichtbaar niet tevreden. Ze was teleurgesteld. Dit bleek achteraf niet nodig. De andere meiden wiebelen ook en vielen van de balk.

Uiteindelijk werd Marte in haar categorie tweede op de balk. Ze turnde een goede wedstrijd en behaalde hiermee de vierde plaats. Marte heeft zich hiermee geplaatst voor de finale op 16 mei in Uithuizen. Top!