• Onstwedder Boys speelt nacompetitie
25 april 2015

Door de 1 - 0 overwinning zaterdagmiddag op CSVC heeft Onstwedder Boys zich geplaatst voor de nacompetitie. Concurrent SCN verloor met 5 - 1 van SVN '69 en is daardoor net als SC Scheemda gedegradeerd.

Onstwedder Boys startte voortvarend aan het duel tegen de ploeg uit Coevorden. Al na dertig seconden is het 1 - 0 voor de ploeg van Fokke de Jonge. Harm Visser krijgt vanaf rechts de bal aangespeeld, omspeelt een tegenstander en schiet alleen voor keeper Rogier Assen de bal snoeihard in de kruising. Daarna is het CSVC dat het heft in handen neemt. De ploeg krijgt veel corners, maar mist voorin een afmaker. Na een kwartier spelen moet keeper Rein Koudstaal ingrijpen op een schot van Marco Cremer. Aan de andere kant krijgt ook Harm Visser nog een mogelijkheid, maar zijn schot wordt eenvoudig gepakt door Rogier Assen.

Na 35 minuten spelen is Onstwedder Boys dichtbij de 2 - 0. Gerben Meems gaat op links goed door en geeft de bal voor, waarna Peter Orsel bij de tweede paal net naast schiet. Met een 1 - 0 stand wordt er ook gerust.

Vlak na rust redt Rein Koudstaal prima op een vrije trap van Bart Turien. Peter Orsel wordt even later na een goed actie aan zijn shirt naar beneden getrokken, hetgeen Gerwin Kamperbeek een gele kaart oplevert van  scheidsrechter Westerloo. Na twintig minuten spelen krijgt Onstwedder Boys de grootste kans op 2 - 0. Een voorzet van Gerko Scheper wordt door Robert de Vries ingekopt, maar andermaal brengt Rogier Assen redding. CSVC blijft de beter voetballende ploeg, maar krijgt geen grote kansen. Het spel van de ploeg uit Coevorden is daarvoor te voorspelbaar. Tien minuten voor tijd gaat een schot van de snelle Arend Hein net over het doel van de Boys.

In de slotfase krijgt eerst Gerko Scheper een goede mogelijkheid. Hij raakt de bal echter niet goed, waardoor zijn schot over gaat. Even later is ook Robert de Vries nog dichtbij een doelpunt, maar hij laat de bal in kansrijke positie net te ver van zijn voet afspringen. In de extra tijd wordt het toch nog bijna 1 - 1, als Herrald Benjamins de bal aangespeeld krijgt en uit de draai net naast schiet. Na vijf minuten extra speeltijd fluit de scheidsrechter af en is de opluchting aan Onstwedder kant groot.

Onstwedder Boys wint op inzet en karakter deze wedstrijd en de ploeg kan zich met nog twee wedstrijden te gaan op gaan maken voor de nacompetitie. Daar krijgt de ploeg de mogelijkheid zich in deze klasse te handhaven.

Komende zaterdag wordt de laatste thuiswedstrijd gespeeld. Tegenstander is De Weide uit Hoogeveen. De wedstrijd op Sportpark De Boskamp begint om 14.30 uur.