• Terug
  • Nieuws
  • Boys naar finale NUON Club Competitie
22 april 2015

Twee clubs uit Groningen zijn genomineerd voor finaleronde van de Nuon Club Competitie 2015. Het gaat om voetbalclub Onstwedder Boys en roeivereniging A.G.S.R. Gyas uit Groningen.

In de Nuon Club Competitie kunnen sportclubs geld winnen met een creatief idee om de energierekening te verlagen. Tijdens de finaleronde gaat het erom wie de meeste stemmen verzamelt. Negen clubs met de meeste stemmen winnen een bedrag ter hoogte van de laatste energierekening – tot 10.000 euro per club. Stemmen kan tot 18 mei via clubcompetitie.nuon.nl



Creativiteit

De finalisten van de Nuon Club Competitie zijn geselecteerd door de jury met voetbalinternational Anouk Hoogendijk, ex-profvoetballer Richard Witschge, sportjournalist Toine van Peperstraten, de CEO van Nuon Peter Smink en twee energieadviseurs van Nuon, Rob van der Plas en Ruud Jansen. De jury selecteerde de genomineerden op basis van creativiteit, energie die erin gestoken is en inhoud van de inzending.

“Er zijn echt creatieve en hele goede ideeën ingestuurd”, zegt Anouk Hoogendijk. “Filmpjes waarbij sporters gekoppeld zijn aan de straatverlichting, de schaatsvereniging die voortaan vergadert in ijstenue zodat de verwarming niet aan hoeft en voetballen in het donker. We ontvingen ook heel serieuze ideeën zoals LED-verlichting, isolatie en vooral heel veel plannen met zonnepanelen.”

Opvallend is volgens de jury ook de grote interesse van clubs in zonnepanelen en zuinige verlichting.

Bron: Het Streekblad