• Terug
  • Nieuws
  • Verdienstelijk gelijkspel voor Boys
18 april 2015

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag aan de derby tegen SJS een verdienstelijk gelijkspel over gehouden. Onder zomerse omstandigheden werd het op het Sportpark aan de Julianastraat in Stadskanaal 3 – 3.

SJS begint goed aan de wedstrijd en zet Onstwedder Boys van begin af aan onder druk. Dit leidt tot een aantal gevaarlijke situaties in het strafschopgebied van de Boys. Met kunst en vliegwerk blijft de ploeg van Fokke de Jonge eerst nog op de been, maar moet in de elfde minuut capituleren als een schot van één van de SJS-spelers door  Gerbrand Spaans ongelukkig in het eigen doel wordt gekopt. Keeper Rein Koudstaal is kansloos. SJS blijft het betere van het spel houden, terwijl Onstwedder Boys nauwelijks gevaarlijk wordt. Chris Strockmeijer krijgt na een half uur spelen een gele kaart van scheidsrechter  Klabbers, na een overtreding op het middenveld. Op slag van rust gaat Harm Visser op links goed door, waarna zijn voorzet op de lat terecht komt. In de tegenaanval wordt Ronald Zuidema goed aangespeeld, hij loopt twee spelers van Onstwedder Boys er uit en schuift de bal onder keeper Koudstaal door. De 2 – 0 is vervolgens ook de ruststand.

Kort na rust verlaat Harm Jan Wilzing geblesseerd het veld en wordt vervangen door Abel Jan Huiges.  Kort daarna krijgen de Boys een vrije trap, die door Harm Visser via een tegenstander naast wordt geschoten. De corner wordt door dezelfde Visser genomen en door Abel Jan Huiges (zijn eerste balcontact) snoeihard ingekopt: 2 – 1. Na een kwartier spelen krijgt SJS weer een goede mogelijkheid om te scoren. Een voorzet van Johan van Klinken wordt door Ronald Zuidema net naast gekopt. Ook andere goede kansen zijn niet aan SJS besteed. Van dichtbij wordt de bal tot twee keer toe hoog over geschoten.  Met nog een kwartier te spelen krijgt Harm Visser  de bal goed aangespeeld en kan op het doel af van SJS. Hij wordt echter opzichtig aan zijn shirt getrokken en uit balans gebracht door Gerard Gremmer, maar blijft op de been en ziet zijn schot naast gaan. Hier had de scheidsrechter ook een vrij trap kunnen geven, maar hij laat doorspelen en zo komt Gremmer en SJS met de schrik vrij.

Even later is het toch raak voor Onstwedder Boys. Het is opnieuw Harm Visser die in balbezit komt. Hij draait en schiet vervolgens op het doel van SJS, waar keeper van der Zande aan de grond genageld blijft staan en ziet dat de bal in de hoek verdwijnt: 2 – 2. Onstwedder Boys kan niet lang van de gelijkmaker genieten. SJS krijgt op ongeveer twintig meter van het doel een vrije trap, die door Johan van Klinken hard en onhoudbaar voor Rein Koudstaal wordt ingeschoten. Daar waar het de Boys in de slotfase vaak tegenzit dit seizoen, loopt het dit keer echter goed af. Een voorzet van de ingevallen Peter Orsel wordt door Robert de Vries eerst tegen de paal gekopt, waarna de Vries in tweede instantie van dichtbij de bal alsnog binnen kan schieten. De 3 -3 betekent ook de eindstand.

Omdat SCN opnieuw tegen een nederlaag aanliep, is het verschil in het voordeel van de Boys nu vijf punten. De kans is groot dat Onstwedder Boys via de nacompetitie het verblijf in de Derde Klasse mag proberen te verlengen. Komende zaterdag is CSVC te gast op Sportpark De Boskamp. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.