• Terug
  • Nieuws
  • Mannen vormen karakter in Noorwegen
14 april 2015

Duizenden mannen gingen 15 mannen uit Onstwedde en omgeving voor in een levensverrijkende ervaring van de christelijk mannenbeweging de 4e Musketier Karakterweekend.

Zij zien uit naar het weekend van 16 t/m 19 april 2015. Samen met zo’n 300 andere mannen gaan ze naar Noorwegen en zullen vier dagen lang in teams van acht tot tien personen, de strijd aangaan met de elementen, zichzelf en met hun God. Vriendschappen zullen worden verdiept, harten gereinigd, relaties hersteld.

Door de fysieke ervaringen dit weekend worden geestelijke lessen beleefd en sociale vaardigheden eigen gemaakt. Vele kilometers zullen ze afleggen, maar uiteindelijk gaat het hun om de 30 centimeter tussen hoofd en hart. En uiteindelijk zal er maar Eentje winnen.

Ze gaan naar Norefjell, een gebied van adembenemende schoonheid. Eindeloze dennenbossen, imposante sneeuwtoppen en metersdiepe sneeuw maken het voorjaarsweekend in Noorwegen tot een bijzonder uitdagende sneeuweditie. Elanden, lynxen en beren bevolken het gebied dat doortrokken wordt.

Het volledige karakterweekend zal op sneeuwschoenen worden afgelegd. Er wordt geleerd hoe een winterbivak moet worden gemaakt en zal er water uit watervallen worden gedronken of men smelt eenvoudigweg wat sneeuw. De hoogste toppen in het gebied zijn bijna 1.500 meter hoog. Dat klinkt misschien niet al te ingewikkeld, maar aangezien een klim op zeeniveau begint zijn de hoogteverschillen aanzienlijk.

Het karakterweekend in Norefjell kenmerkt zich door een diversiteit aan landschappen. Er wordt een bivak gemaakt op geringe hoogte, in het bos, op grote hoogte, in de sneeuw en tenslotte op een eiland. Afhankelijk van het weer wordt er meer of minder geklommen.

Maandagavond kwamen Jeroen Fissering, Johan Nijbooer en Jose Joosten in het programma “Kerk in Beeld” bij Geert Smit vertellen over hun motivatie en verwachtingen van deze tocht, Johan gaat voor de eerste keer mee, Jeroen voor de tweede keer (hij ging vorig jaar naar Schotland) en Jose gaat voor de derde keer meedoen, hij ging twee keer eerder naar Schotland.

Woensdag vertrekken Frits van der Heide, Gert Scheper, Germen Wever, Johan Nijboer, Ernest van der Heide, Jeroen Fissering, Jeroen Wubs, Jans Wessels, allen uit Onstwedde, Jans Meinders (Stadskanaal), Frank Meinders (Winschoten), Joop Stel (Stadskanaal), Johan van der Wal (Mussel), Jan Wubs (Mussel), Jose Joosten en Arjan Fennema (Groningen) naar Kiel vanwaar de overtocht per boot naar Noorwegen wordt gemaakt. Zij hopen dan zondag de terugreis te kunnen maken.

Bron/foto's: WesterwoldeActueel