21.10.2021 Zorgverzekering vergelijken 2022

Zorgverzekering vergelijken 2022: wat kiest Nederland?

De tijd komt er weer aan dat je je zorgverzekering kan vergelijken en een andere keuze kan maken.Door de forse aankomende premiestijging in 2022 voor bijna alle ziektekostenverzekering is de animo om te vergelijken enorm gestegen. De gemiddelde zorgpremie gaat waarschijnlijk stijgen met tientallen euro’s per verzekerde per jaar. Vandaar dat al enorm veel mensen onze website hebben bezocht om te zoeken naar een goedkoper of beter alternatief. Het is mogelijk om tot en met 31 december over te stappen van verzekeraar.

Bekijk ook: Zorgverzekering vergelijken 2022

Eigen risico
Ruim tien procent van onze bezoekers is opzoek naar een nieuwe zorgverzekering met een verhoogd eigen risico. In het nieuwe jaar is het eigen risico standaard 385 euro. Dit bedrag is gelijk bij iedere verzekeraar in Nederland. Je kan vrijwillig dit bedragen verhogen tot maximaal 885 euro met stappen van 100. De meeste consumenten die een verhoogd eigen risico nemen kiezen voor het maximale bedrag.

Het eigen risico is van toepassing op de meeste zorgkosten die door de basisverzekering vergoed worden. Zo moet je denken aan ziekenhuiskosten, geneesmiddelen maar ook specialistische zorg. Bepaalde zorgvormen betaal je geen eigen risico, namelijk: huisarts, verloskundige zorg en zorg die verleend wordt uit de WLZ (wet langdurige zorg).

Zorgkeuze
De vrije zorgkeuze is een belangrijk vraagstuk bij het vergelijken van de zorgverzekeringen. Je kan met een vrije zorgkeuze namelijk terecht bij ieder ziekenhuis in Nederland zonder bij te betalen. Bovendien krijg je minimaal 100% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Een flink aantal vergelijkers op de website van Socialzorg kiezen jaarlijks voor een andere polis met vrije zorgkeuze. In 2022 verwachten wij opnieuw dat de vrije keuze zorgverzekering een stuk duurder zal worden.

Lees ook: Beste zorgvergelijker 2022

31 december
Ieder jaar heb je tot en met 31 december 2021 de tijd om van zorgverzekering te veranderen. Tot deze datum zal je oude zorgpolis automatisch worden opgezegd. Wanneer er gekozen wordt voor een andere zorgverzekeraar heeft de aanvrager ten alle tijden nog 14 dagen wettelijke bedenktijd om de overstap ongedaan te maken.

Neem straks alle tijd om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wij informeren je graag verder wanneer alle premies voor het nieuwe jaar bekend zijn gemaakt. Vergelijk de verzekeringen vervolgens op basis van kwaliteit, zorgkeuze en uiteraard de premie.

Website Socialzorg, sponsor van Onstwedde.info