06.01.2018 Wat is en doet een mentor?

Als aspirant lid NBPM (Nederlandse Beroepsvereniging Professionele Mentoren) draag ik uit (en wil ik voldoen aan) de kwaliteitseisen van de vereniging.

Dit maakt mij een betrouwbare betrokkene. En betrokken ben ik zeker. Ik hecht veel waarde aan het kennen en erkennen van personen. Houd van laagdrempelig en toegankelijk. Maar wat is eigenlijk een Professioneel Mentor? En wat doet deze?

Een mentor neemt (zo veel mogelijk) samen met de cliënt de beslissingen aangaande de verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding en gaat daarbij uit van de levensovertuiging, godsdienstige gezindheid en culturele achtergrond van de cliënt.

Een mentor wordt door de kantonrechter benoemd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een professioneel mentor en een vrijwillige of familie mentor. Een professioneel mentor heeft meerdere cliënten, tenminste drie, terwijl een vrijwillige of familie mentor meestal maar voor één persoon mentor is. Professionele mentoren moeten voldoen aan kwaliteitseisen en worden daarop jaarlijks gecontroleerd. Hierover kunt u meer lezen bij www.rechtspraak.nl onder Besluit Kwaliteitseisen Curatele, Bewind en Mentorschap.

Met vertrouwen zie ik onze samenwerking in 2018 tegemoet! Wat mag ik voor jullie betekenen?

Leuk project
Dienstverlening en ondersteuning van (zorg-) administratie tot evenement.. goed georganiseerd!

Website Leuk Project, sponsor van Onstwedde.info

E-mail