15.03.2019 Wandelen voor Water in Smeerling

Op woensdagochtend 20 maart kunt u met wandelcoaches Eltjo Glazenburg en Els Eckhardt wandelen voor Water in Smeerling.

In maart is het Wereldwaterdag en staan we stil bij het feit dat schoon water niet voor iedereen vanzelfsprekend is. In veel ontwikkelingslanden is gebrek aan schoon water en moeten jonge kinderen kilometers lopen om aan water te komen. Daarom ook gaan leerlingen van 500 basisscholen op woensdag 20 maart in heel ons land wandelen voor water. Zij lopen zes kilometer met zes liter water op hun rug om zo te ervaren wat leeftijdsgenoten iedere dag moeten doen om aan water te komen. Voor deze prestatie laten zij zich sponsoren.

Wij mogen met de kinderen meewandelen in Smeerling.
Waterschap Hunze en Aa’s organiseert deze wandeling en nodigt ons uit mee te lopen in het beekdal van de Ruiten Aa. We lopen zes kilometer en onderweg krijgen we een aantal vragen voorgelegd. De antwoorden zijn te halen bij de kinderen. Zo kunnen we onderweg het gesprek met ze aangaan over het doel van hun wandeling. Het geld dat de leerlingen bij elkaar wandelen, gaat naar het goede doel. De bijdrage is voor ons dit keer ook iets hoger en gaat eveneens naar het goede doel.

De ontvangst is om 9.00 uur met koffie en thee naast Gasterij Smeerling, Smeerling 15 9591 TX Onstwedde. Onderweg wordt ook nog weer koffie en thee geserveerd en achteraf is er een lekker hapje. Rond 11.30 uur zijn we terug bij het startpunt.

De wandeling kost € 1,50 en de opbrengst gaat eveneens naar het goede doel. Verzoek om vrijwillig het koffiegeld extra te doneren bij Els/Eltjo: er wordt u bij de start en onderweg gratis koffie/thee en achteraf een lekker hapje aangeboden!

Let op met parkeren! De kinderen worden ook met auto’s gebracht. Daarom zou het goed zijn, als wij de auto’s parkeren aan de Eemboerveld weg. Door Smeerling heen rijden en na 300 meter op de verharde weg LA. Van daaruit is het klein stukje terug lopen naar de start.

Opgave wandeling is verplicht vanaf donderdag 14 maart om 18.00 uur! Maximaal 60 wandelaars. Bij heel slecht weer wordt het Ommetje vroeg in de ochtend om 7.15 uur via de mail afgemeld. Ook Wandelen voor Water wil graag het aantal wandelaars weten.

En …….  volgende week wordt de mooiste en droogste week dit jaar tot nu toe!

Meer informatie

Opgave

of

M (06 15 02 79 99)

Gasterij Natuurlijk Smeerling, sponsor van Onstwedde.info

Bron: Westerwolde Actueel