06.02.2020 Verslag wandeling vanaf Snackbar 't Wold

Wandeling Landschapspark Onstwedde, Roege Wilt, Ruiten Aa, Mussel-Aa, Ter Wupping op woensdagmorgen 5 februari.

Wandelen Werkt op stap met 62 wandelaars. Het was een beetje vorstig weer -1 graden en op Eelde zelfs -6, maar onderweg kwam de zon al op. Dat beloofde een mooie wandeling te worden. En dat was het ook. De wandelaars hadden de keuze om 8 of 10 km te wandelen met wandelcoaches Els Eckhardt en Eltjo Glazenburg.

Startpunt bij Snackbar ’t Wold, route door Landschapspark Onstwedde naar de Roege Baarg met uitkijktoren langs de beek Mussel Aa,  beekdal ruiten Aa,  Ter Wupping,  andere kant Roege Baarg,  Sterenborg en terug naar Onstwedde. We liepen over mooie paden, door mooie bossen en over de heide.

Roege Baarg
Roege Wilt is de hoofdpersoon in een verhaal van de in 1860 in Onstwedde geboren onderwijzer Ammo Hendrikus Smith. De mythe wil dat Roege Wilt vocht, stal en dieren mishandelde. Roege Wilt woonde in een hol in de grond op de Roege Baarg, een zandheuvel bij ter Wupping. En in Ter Wupping kwam hij op mysterieuze wijze om het leven.

Uitkijktoren Roege Baarg
Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het beekdal van de Mussel Aa en de oude essen. Door de hoogteverschillen vergeet je dat je in Groningen bent.

Ter Wupping
Leidt je langs de essen en beekdalen van Westerwolde. Bijzonder aan deze route is dat je in een gebied loopt met veel hoogteverschil, met akkers op de hoge delen en het beekdal laag in het landschap. Een heel afwisselende wandeling.

Klik hier voor de foto's

Foto's Jan Bossen

Info bijenkoning Zef Dols Ter Wupping

Website Snackbar 't Wold, sponsor van Onstwedde.info

Foto: Jan Bossen Onstwedde.info