02.11.2018 Slagerij Hemmen bestaat 25 jaar

Op 1 november j.l. was het feest bij slagerij Hemmen aan de Dorpsstraat in Onstwedde. Het is op de kop af 25 jaar geleden dat het echtpaar Johnny en Jeichien Hemmen met hun slagerij begon.

Dit wilden zij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tussen drie en acht uur stond voor alle klanten een hapje en een drankje klaar. Ook konden zij een shopper scoren en 25% korting winnen door een slinger aan het Rad van Fortuin te geven. Daarnaast had Hemmen een aantal producten in de aanbieding zoals de gehaktbal.

Met deze gehaktbal staat slagerij Hemmen in de finale voor de verkiezing van de Lekkerste Bal Gehakt 2018, uitgeschreven door Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. Hemmen is de enigste finalist uit het noorden. De jury, die bestond uit de winnaar van 2017 Marco Jurriëns van Keurslager Horst, branche erkende meesterslager Wouter van der Veen en tv-chef Sandra Ysbrandy moest de tien beste gehaktballen kiezen uit 73 (voor de jury anonieme) inzendingen. De ballen werden gekeurd op o.a. smaak, geur, samenstelling en bewerking. De gehaktbal van slagerij Hemmen werd als één van tien beste inzendingen beoordeeld. Volgende week dinsdag vindt tijdens de Slavakto in de Jaarbeurs te Utrecht de prijsuitreiking plaats.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel