10.11.2021 Overgebleven in Stad en Ommeland

Activiteit: 'Overgebleven', een beeldende muzikale voordracht.

Datum: zondag 21 november
Tijd: aanvang 14.30 uur; zaal open vanaf 14.00 uur
Plaats: Bibliotheek Stadskanaal, Continentenlaan 2, 9501 DG te Stadskanaal
Entree: € 6,00; donateurs SHC € 4,00

In september verscheen een nieuw boek met illustraties van de Onstwedder kunstenaar Geert Schreuder. 'Overgebleven' is een ongewone, soms vermakelijke en onverwachte ontdekkingstocht naar in tijd en ruimte overgebleven 'voorwerpen', gebouwen en landschapselementen in de provincie Groningen. Fons van Wanroij schreef de teksten. Bij het boek hebben ze nu een muzikale voorstelling gemaakt. Op uitnodiging van het Streekhistorisch Centrum spelen ze die op zondag 21 november in Stadskanaal.

Tijdens de voorstelling draagt Fons van Wanroij enkele verhalen uit het boek voor. Daarbij projecteert Geert Schreuder de door hem gemaakte pentekeningen en een klein ensemble onder leiding van de componist/pianist Nanne van der Werff zorgt voor mooie liedjes en instrumentale muziek tussen de voordrachten.

De verhalen gaan bijvoorbeeld over gebouwen die hun oorspronkelijke functie kwijtraakten, sporen van de ijstijd in het landschap, menselijke bedrijvigheid en verborgen curiositeiten: een doorrit bij een café, een kerk op een industrieterrein, resten smalspoor van verdwenen steenfabrieken, een waterput onder de grond, een bunker bij Jipsingersluis, een Lourdesgrot bij Ter Apel of een pluk hoogveen, door verveners achtergelaten.

Na twee eerdere succesvolle voorstellingen op het Hogeland staan ze op 21 november in Stadskanaal. De voorstelling begint om 14.30 uur en vindt plaats in de Bibliotheek te Stadskanaal, Continentenlaan 2, 9501 DG te Stadskanaal. Entree € 6,00 p.p. ; donateurs betalen € 4,00. In verband met de Coronamaatregelen is het tonen van de corona-QRcode verplicht. Reserveren kan online via het SHC. De entree is exclusief € 1,00 transactiekosten per reservering.

Reserveren

Website kunstschilder Geert Schreuder, sponsor van Onstwedde.info

Foto: kunstschilder Geert Schreuder