12.03.2019 Modelspoordag bij Liroja

Zaterdag 23 maart organiseert Marcel Lukens samen met Liroja Fashion in Vlagtwedde een modelspoordag. Hij zoekt nog deelnemers.

Het idee voor een modelspoordag is ontstaan nadat er een treinbaan werd gevonden op de grote zolder van de winkel. Wat doe je ermee? Marcel werd gevraagd de baan te testen en rijklaar te maken, waarna deze wel in de winkel zou kunnen staan.

Maar wat is nu één baan om te laten zien? En zo is besloten om er een modeltreinendag van te maken. Marcel neemt zelf zijn bergenbaan, gemaakt van Marklin, digitaal mee. Ook zal er een volledig zelfsturende N baan aanwezig zijn. Daarnaast is de speelbaan van de zoon van Marcel te zien.

Er is nog ruimte voor meer banen in de grote kledingwinkel van Liroja aan de Weenderstraat 65 in Vlagtwecde. Bijna alles mag: H0 baan, Z spoorbaan, N spoor, TT of een LGB baan. Maar ook verzamelaars met foto’s, boeken, of ansichtkaarten mag. Diorama’s op treinschaal en verzamelingen met modelauto’s zijn welkom. Kortom iedereen die iets met modeltreinen te maken heeft mag van 10:00 tot 15:00 uur zijn verzameling presenteren. Ze willen een leuke dag organiseren voor de modeltreinenhobby en laten zien dat het niet alleen een hobby is voor de oudere jeugd maar ook voor de kids van nu en vele enthousiaste liefhebbers van alle leeftijden. Er zal voor deze dag dan ook geen entree gevraagd worden.

LiRoJa Fashion Vlagtwedde, sponsor van Onstwedde.info

Bron: Westerwolde Actueel