15.11.2021 Groot verschil in prijs zorgverzekering

Groot verschil tussen goedkoopste en duurste zorgverzekering 2022.

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering voor 2022 is groter dan voorgaande jaren. Totaal zit er een verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering van 535,80 euro per jaar. Dat blijkt uit een kort onderzoek van Socialzorg aan de hand van de bekend gemaakte premies. Daarom raden wij je aan om je huidige zorgverzekering te gaan vergelijken.

Bekijk de goedkoopste zorgverzekeringen van 2022

Basisverzekering prijsverschil

De zorgverzekering in 2022 met de laagste zorgpremie per maand is verkrijgbaar bij ZieZo van het Zilveren Kruis. Je betaalt daar een zorgpremie van 108,25 euro per maand voor het basispakket met een eigen risico van 385 euro.

A.S.R is de duurste zorgpolis. De basisverzekering kost daar namelijk 152,90 euro per maand, bij een eigen risico van 385 euro.

Beide basisverzekeringen dekken exact dezelfde zorg. Dat heeft de Rijksoverheid bepaald. Toch zijn er wel een aantal verschillen te noemen.

Hoe meer vrije zorgkeuze jij hebt voor 2022 hoe hoger de basispremie. De duurdere zorgverzekeringen zijn vaak een restitutiepolis en geven je een volledige vrije zorgkeuze volgend jaar. De goedkoopste basisverzekeringen bieden een beperkte vrije keuze zorgverleners. Bezoek de website van Socialzorg om direct je zorgverzekering te vergelijken.

Vergelijk je zorgverzekering

Website Socialzorg, sponsor van Onstwedde.info