15.04.2019 Geert Schreuder vijftig jaar kunstenaar

Jubilaris Geert Schreuder en zijn liefde voor Oost-Groningen.

Geert Schreuder viert in 2019 zijn zeventigste verjaardag en is daarbij vijftig jaar kunstschilder. Dat dubbel jubileum wordt gevierd met een overzichtstentoonstelling.

Die werd zondag geopend in het Museum De Oude Wolden in Bellingwolde. ,,Ik heb daar eerder al geëxposeerd en ben blij met deze tentoonstelling’’, zo zegt Schreuder.

Stadskanaal
Hij groeide op in Stadskanaal, als zoon van een boer, en tekende als kind al alles wat los en vast zat. Met zijn opleiding aan de Kunstacademie in Groningen begon het echte leven als kunstenaar.

De grote rode draad door dat kunstenaarsleven is de liefde voor Oost-Groningen. Het landschap van dat gebied, zijn mensen, hij legde ze in heel veel schilderijen vast.

Polderlandschap
Hij deed en doet dat in het atelier van zijn woning in Onstwedde, waar hij aan de ene zijde het veenkoloniale land ziet liggen en aan de andere het bosrijke Westerwolde. ,,Het gebied waar ik toch het meest van hield en houd, is het polderlandschap van Oldambt’’, zo stelt hij.

Kunsthistorica
De overzichtstentoonstelling laat die grote liefde voor Oost-Groningen zien en toont ook tekeningen en illustraties voor boeken die hij maakte. De expositie wordt geopend door zijn dochter Catrien. Zij is kunsthistorica. Die appel is dus niet ver van de boom gevallen.

Bron: Dagblad van het Noorden

Kunstenaar Geert Schreuder, sponsor van Onstwedde.info