04.10.2022 Ga mee op paddenstoelensafari

Groot en klein, rood of wit, paddenstoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Ga je mee op pad met de boswachter van OERRR? Op dinsdagmiddag 18 oktober is er een paddenstoelensafari waarbij je de mooiste paddenstoelen kan spotten.

Paddenstoelensafari
Hoe herken je paddenstoelen, hoe ruikt een stinkzwam en waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Wandel mee met de boswachter van OERRR door het kleurrijke Smeerling en ontdek wat het bos in de herfst allemaal te bieden heeft. Verwonder je over de vele paddenstoelen, struin door de afgevallen bladeren en knabbel tussendoor op een beukennootje. Misschien zie je nog wel een eekhoorn die ze aan het verzamelen is. Meld je snel aan en ga mee op safari!

Speuren maar
Om 14:00 uur ontvangt de boswachter van OERRR je bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Hier krijg je instructies en vervolgens gaan jullie samen op pad. Tip: Neem een klein spiegeltje mee. Hiermee kan je heel goed de onderkant van een paddenstoel bekijken!

OERRR is overal
Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal, op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Kijk snel op Wat is OERRR?

Praktische info
Voor wie: Gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar
Aanmelden: Tickets via Natuurmonumenten
Waar: De excursie start bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, Smeerling 15
Datum: Dinsdag 18 oktober
Tijdstip: 14:00 – 16:00 uur
Advies: Trek warme kleding en stevige schoenen aan

Aanmelden

Wat is OERRR

Website Gasterij Natuurlijk Smeerling, sponsor van Onstwedde.info

Foto: Natuurmonumenten-Gerke van de Hoef