20.11.2021 Folkers is van alle markten thuis

Van heftruckopleiding en -cursus tot VCA, van Code 95 tot trekker-rijopleiding, van EHBO tot vrachtwagenrijopleiding, naast de ‘normale’ rijlessen in de personenauto (met of zonder aanhangwagen), bus of op de motor. Folkers Rijopleidingen in Winschoten heeft het allemaal in huis.

Een bedrijf waar sfeer en gezelligheid voorop staan en afspraken worden nagekomen. Een bedrijf ook dat in de afgelopen jaren sterk is gegroeid. En niet onbelangrijk, het slagingspercentage ligt op een hoog niveau. „Dat alles spreekt mensen aan”, zegt Mennie Folkers. Samen met zijn vrouw Rianne begon hij 13 jaar geleden met Folkers Rijopleidingen. Vorig jaar werd een nieuw pand in Winschoten betrokken. „Toen we hier aan de slag gingen dacht ik dat het veel te groot zou zijn. Maar, dat blijkt nu wel mee te vallen. We kunnen alle ruimte die er is goed gebruiken”, zegt Mennie.

Vragen
Folkers Rijopleidingen maakt al jarenlang een gestage groei door. Meestal wordt het aanbod uitgebreid naar aanleiding van vragen uit de markt. „Zo hebben we onlangs ook een eigen lesbus aangeschaft die één dezer dagen afgeleverd wordt, omdat we hier ook steeds meer vraag naar krijgen.” In 2018 breiden wij ook de vrachtwagenrijopleidingen uit, waarvoor inmiddels een derde leswagen, een DAF XF, in bestelling is. „Er is een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs en dat merken we. Niet alleen jongeren, maar ook zijinstromers lessen bij ons. Het gebeurt dat cursisten af en toe benaderd worden door mogelijke toekomstige werkgevers.”

Ook voor de heftruckcursussen is veel belangstelling. „We hebben 4 heftrucks, waardoor we acht cursisten per dag kunnen ontvangen. Als het allemaal goed gaat, kunnen ze in één dag hun theorie en praktijk behalen”, zegt Rianne. Datzelfde geldt voor het VCA-certificaat. Folkers biedt een dagopleiding aan, waarin veiligheid en inzicht krijgen in veiligheidsaspecten centraal staan.

Individueel
Voor elke opleiding heeft Folkers niet alleen de praktijk, maar ook de theorie in huis, behalve voor de motorrijopleiding. „Indien gewenst kunnen cursisten ook individueel les krijgen van hun instructeur. Zo hadden we hier onlangs een jongeman, die moeite had met leren, maar die ontzettend graag z’n trekkerrijbewijs wilde halen. Met extra begeleiding is dat gelukt en hij heeft nu een papiertje wat voor hem enorm veel waarde heeft. Het is een investering voor z’n leven.”

Vlakbij
Bij Folkers Rijopleidingen is aan alles gedacht. Moet je medisch gekeurd worden? Er is regelmatig een keuringsarts aanwezig. Ook de examinator CCV komt gewoon naar Folkers toe. Mennie:„ En het mooie is dat ook het CBR hier vlakbij zit.”

„Ons doel is dat de cursisten worden opgeleid voor de toekomst, zodat ze goed voorbereid de weg op gaan. Daar gaan we met elkaar voor. Onze instructeurs zijn allemaal gecertificeerd in het nieuwe rijden, zodat we zeker weten dat cursisten die bij ons slagen, klaar zijn voor de toekomst.”

Bron/foto: NoordZ

Website Folkers Rijopleidingen, sponsor van Onstwedde.info

Foto: Archief Onstwedde.1nfo