Desembakker Elly - Gezond authentiek landbrood - Je moet het geproefd hebben!
Ruim 20 jaar bak ik brood voor eigen gebruik, de laatste 4/5 jaar eigenlijk alleen nog met Desem.

Desem is een mix van meel en water, verder niks.
Door warmte en voeden (met meel en water) gebeurd er iets bijzonders: De van nature aanwezige bacteriën en gisten maken van het “papje” een luchtige, licht zure Desemstarter. Met die Desemstarter bak je de lekkerste broden. Dit lukt het best met graan dat zo natuurlijk mogelijk is gegroeid, dus vrij van kunstmest, pesticides en andere groeimiddelen. Dat vind je terug in de pure en volle smaak.
Een goed desembrood heeft eigenlijk geen beleg nodig.

Je moet het geproefd hebben
Goed desembrood heeft vooral tijd nodig. Broden van Desembakker Elly zijn wel 12 tot soms 24 uur onderweg. Hierdoor kan de smaak van het volle zoete graan, zich volledig ontwikkelen. En worden de desembroden beter verteerbaar. Onder meer doordat het fytinezuur merendeels wordt afgebroken.

Met desembrood van Desembakker Elly krijg je naast meer smaak ook meer voedingsstoffen en een langer verzadigd gevoel. Bovendien helpt het de bloedsuikerspiegel te reguleren en  is het zacht voor maag en darmen. Gaaf hé!!

Verkrijgbaar bij:
Desembrood van Desembakker Elly is verkrijgbaar bij

  • Erfwinkel Onstwedde
  • Boerderij Migchels


...óf haal je het liever bij de bakker thuis? Stuur dan eerst een berichtje naar M 06-28843831 dan wordt de bestelling voor je klaargezet op het adres Luringstraat 61 9591 BC Onstwedde.

Facebook
Desembakker Elly - gezond authentiek landbrood - Je moet het geproefd hebben!

Desembakker Elly is nog volop in ontwikkeling.
Op dit moment is de Oberkulmer Rotkorn (oer-spelt) het graan dat het meest wordt gebruikt.
Achter de schermen wordt momenteel druk geëxperimenteerd met andere oer-granen.
Een groot voordeel van deze oer-granen is dat ze vaak beter worden verteerd en ze het best zonder kunstmest en pesticides groeien. Goed voor de natuur, goed voor de mens.