21.05.2015 Paulien Meems

Naam: Paulien Meems
Leeftijd: 18 jaar
Ouders: Menno & Rika Meems

Deze keer wordt er een bezoek gebracht net iets buiten ons dorp. Aan de Achteresweg vertelt Paulien Meems onder andere over haar hobby muziek en haar passie voor het onderwijs.

“Op dit moment zit ik in het eerste jaar van de Mbo-opleiding Onderwijsassistent aan het Menso Alting college” steekt Paulien van wal. Deze school in Groningen stoomt leerlingen klaar om in het onderwijs actief te worden. Paulien vertelt dat ze op dit moment vier dagen naar Groningen reist en één dag in de week stage loopt. “Ik loop stage in Vlagtwedde, op CBS De Zaaier. Dat is altijd de donderdag, de rest van de week ben ik in Groningen.” Gevraagd naar de verdere plannen met haar studie legt Paulien uit dat ze in ieder geval het onderwijs in wil. “Ik wil sowieso nog verder studeren. Dat zou de Pabo kunnen zijn, maar ook gerust een andere studie.”

Tweelingzus Jeanine studeert SPH  in Leeuwarden en heeft het qua reistijd wat gunstiger dan Paulien. Jeanine woont namelijk in Leeuwarden en komt alleen in de weekenden thuis. “Ik moet inderdaad wel relatief lang reizen, maar gelukkig kan ik met mijn moeder mee die in Stadskanaal werkt. Vanaf daar pak ik dan de bus richting Groningen. Het laatste stukje in Groningen loop ik naar school. Op zich is het reizen niet het leukste, maar op deze manier is het goed te doen. Maar een betere busverbinding zou niet verkeerd zijn!”

Naast haar bezigheden voor haar opleiding werkt Paulien als vakkenvuller bij Coop Schut. Als er dan nog tijd over is, is ze onder andere bezig met muziek: “Ik speel dwarsfluit en gitaar.” In Onstwedde vermaakt Paulien zich verder met gymnastiek bij CSVO en paardrijden bij manege De Driesporen. “Op dinsdag is er bij CSVO gymnastiek en op de maandag is er paardrijden. Vijf keer per jaar doe ik ook mee aan wedstrijden die worden georganiseerd.” Als we het over het dorp Onstwedde hebben vertelt Paulien dat ze met veel plezier nét buiten Onstwedde woont: “Alhoewel ik het in het dorp ook altijd leuk vind, iedereen groet elkaar! Maar de ruimte net buiten het dorp bijvoorbeeld vind ik wel mooi.”

Vakantiespelweek noemt Paulien als mooiste dorpsgebeuren, komende zomer zal ze zelf voor de vierde keer leiding zijn. “De week zelf vind ik mooi, de kinderen zijn zo vrolijk. En ook met de leiding en het bestuur onderling is er altijd gezelligheid. Het mooiste thema vond ik Sprookjes, maar eigenlijk is het altijd een feest. Dus ik zal er dit jaar zeker weer bij zijn als leiding!” besluit Paulien.