21.06.2014 Miranda Lukens

Naam: Miranda Lukens
Leeftijd: 18 jaar
Ouders: Gert Lukens & Reina Lukens-Klamer

Deze week zijn we te gast aan de Luringstraat. Miranda Lukens woont hier samen met haar ouders en tweelingzus(je) Marlinde. Met een opleiding Detailhandel die Miranda volgt aan het Noorderpoort in Stadskanaal lijkt het ondernemerschap ook haar in het bloed te zitten, vader en moeder runnen de C1000 in Scheemda. “De detailhandel en het werk wat ik nu doe spreekt me wel erg aan. Naast één dag school werk ik vier dagen in de week bij Jumbo Winschoten.” Inmiddels werkt Miranda al dik drie jaar in de detailhandel, maar de opties voor de toekomst houdt ze nog open. “Ik wil sowieso graag verder studeren. Wat het precies wordt weet ik nog niet, je kunt zoveel kanten op”.

In Onstwedde vindt Miranda bij Manege “De Driesporen” haar tijdverdrijf, plezier en uitdaging. “Het paardrijden is vrij serieus. Ik train drie dagen per week, elke woensdag heb ik les en ik doe regelmatig mee aan wedstrijden”. Als we hierover doorpraten blijkt dat Miranda door haar leeftijd op dit moment niet serieus in competitieverband kan rijden. “Ik heb de pony die mijn zus Heleen vroeger heeft gehad. Toen zij twee jaar geleden op kamers is gegaan, heb ik haar pony overgenomen. Doordat ik nu achttien jaar ben, mag ik helaas niet meer in de categorie voor pony’s rijden. Daarom ben ik op dit moment ook op zoek naar een geschikt paard, zodat ik ook weer wedstrijden kan gaan rijden” legt ze uit.

De Vakantiespelweek kan dit jaar ook weer rekenen op de hulp van Miranda: “Superleuke week is dat, echt gezellig” vertelt Miranda kort en krachtig. “Dit jaar ben ik ook voor het eerst verkeersregelaar” vult ze daarna aan. “In Onstwedde gebeurt sowieso veel, we hebben veel sportverenigingen en activiteiten. Ook is de omgeving mooi”.

Geen kritische noot over Onstwedde als dorp? “De lege plek bij de diamant, de rotonde. Dat is misschien wel een mooie plek voor een restaurant of pizzeria?” Een groot feest én dorpsgebeuren dat niet onbesproken blijft is het Megapiratenfestijn (MPF) dat enkele jaren geleden in Onstwedde een groot succes bleek. “Dat was echt fantastisch! Jammer dat het hier niet meer is”.

En die ‘lege plek’ bij de rotonde? Wie weet herkent u en herken jij Miranda daar in de laatste week van de schoolvakantie aan een oranje hesje...

Email Wouter de Vries