31.08.2015 Marriët Veldhuis

Naam: Marriët Veldhuis
Leeftijd: 13 jaar
Ouders: Mick Veldhuis en Wilma Veldhuis-Mulder

Aan het begin van het weekend vertelt Marriët Veldhuis onder andere over haar school PRO te Stadskanaal. Ze heeft net de laatste dag van de tweede schoolweek er weer opzitten. Elke dag gaat ze op de fiets op en neer naar de Praktijkschool waar ze nog tot haar 18e op school zit.

“We krijgen vakken als koken, verzorging, techniek, groen, rekenen en taal. Ik vind koken en verzorging het leukste en techniek het minst leuk. Met mama ben ik ook wel eens mee geweest, die werkt bij Maarsheerd in Stadskanaal.” Marriët vertelt duidelijk waarom ze denkt dat de verzorging zo leuk is: “De oudere mensen zijn lief en je maakt ze met verzorgen ook blij.” Of de ouderenverzorging haar het leukst lijkt weet ze nog niet, want Marriët noemt ook nog de Gehandicaptenzorg.

In Onstwedde vindt Marriët het leuk, want het is een rustig dorp en “we wonen in een mooi huis. Bij ons huis hebben we twee paarden staan, een Shetland (Dagalia) en een Fries (Tieke). De Shetland is van mijn zus Jose.” Paarden en paardrijden zijn ook Marriët haar grootste hobby. “Daarom waren we vorig jaar heel verdrietig, omdat we toen een paard hadden die is doodgegaan. Het paard heette Katenka, ook een Fries. Hij had een esdoornblad gegeten, waardoor hij is vergiftigd. Na een paar dagen moest hij een spuitje hebben omdat hij teveel pijn had.”

Maar gelukkig is er naast de huidige twee paarden, nog een derde paard in bezit van de familie Veldhuis: Kobus! Het bekende paard dat bij Manege de Driesporen staat is inmiddels al 24 jaar en Marriët vertelt dat ze er nog steeds op rijdt. “Elke maandag heb ik training en ik doe per jaar aan ongeveer 5 dressuurwedstrijden mee. Ik vind dat ook leuker dan springen.” En ook niet onbelangrijk: “Kobus komt ook niet meer zo hoog met springen...” Behalve het paardrijden vermaakt Marriët zich ook met volleybal. “Daar ben ik ook een tijdje mee gestopt, maar nu ben ik weer begonnen. Ik heb training van Tijmen van de Meent. Ik zit in de C2.”

Tot slot noemt Marriët nog iets dat ze in Onstwedde wel zou willen hebben: “Een buurthuis met allemaal spelletjes! In Musselkanaal hebben ze dat ook, daar ging ik eerder vaak naartoe. Dat zou in Onstwedde ook wel leuk zijn!”