02.12.2014 Mark Meijer

Naam: Mark Meijer
Leeftijd: 18 jaar
Ouders: Hans Meijer & Wieka Meijer-Raveling

“Soms heb ik college tot half 7 ’s avonds…” geeft Mark Meijer aan als we het hebben over zijn ‘vrije’ avonden. De eerstejaars student Technische Bedrijfskunde  heeft deze avond echter tijd om wat meer over zichzelf te vertellen.

Samen met zijn ouders en broers (Rick en Stefan) woont hij aan de Huisinghelaan. Mark heeft vorig jaar zijn Vwo-diploma behaald op het Ubbo Emmius in Stadskanaal. Dit jaar is zijn eerste jaar als ‘student’ zijnde, waarbij Mark de keuze heeft gemaakt voor een Hbo-opleiding op de Hanze Hogeschool in Groningen. “De keuze voor Technische Bedrijfskunde is eigenlijk wel makkelijk te verklaren. Op het Vwo had ik een Natuur en Techniek profiel met Economie als vak in het vrije deel. Technische Bedrijfskunde sluit daar mooi op aan” legt Mark uit. Hij zegt te denken een goede keuze te hebben gemaakt. “Vakken als Supply Chain Management en Bedrijfseconomie zijn tot nu toe interessant. En mede doordat ik in het vorige blok alle tentamens heb gehaald, bevalt de opleiding met tot nu toe prima.”

Gevraagd naar het reizen is Mark kort en krachtig: “Tja, mooi kloot’n he”. Gelukkig kan Mark af en toe op een lift van kameraad Eddie Prins en een klasgenoot uit Stadskanaal rekenen. Op kamers dan maar? “Voorlopig niet. In Onstwedde heb ik alles dichtbij met werken, vrienden en voetbal. Dat is ook wat waard.” Elke week maakt Mark namelijk de nodige uurtjes bij supermarkt C1000 Jan Schut. Hij doet hier verschillende werkzaamheden als onder andere vulploegmedewerker. Ook het sporten deed Mark in Onstwedde…

‘Deed’ inderdaad, want sinds april van dit jaar kampt Mark met een vervelende enkelblessure. “Op de laatste feestelijke schooldag ging ik tijdens het voetballen door mijn enkel. Ik heb foto’s laten maken, maar daarop bleek niet dat mijn enkel gebroken was. Ik heb toen een tijd rust moeten nemen en daarna heb ik nog fysiotherapie gehad.” Met frisse moed begon de doelman dit seizoen weer met trainingen en de start van de voetbalcompetitie. Maar na één van de eerste competitiewedstrijden was het helaas alweer mis: “Ik had weer veel pijn aan mijn enkel. Ik ben laatst bij de orthopeed geweest en woensdag (3 december) moet een MRI-scan duidelijkheid geven. Op een foto was al te zien dat er iets in mijn beide enkels niet goed is, dus ik ben benieuwd.”

Buiten het feit dat de reisafstand met het openbaar vervoer naar Groningen voor Mark als student  niet ideaal is, beleeft Mark toch genoeg plezier in het dorp: “Je hoort het altijd, maar het is ook echt zo: Dat veel mensen elkaar kennen, zorgt wel voor gezelligheid.” Evenementen als de afgelopen Feestweek en de Koningsspelen noemt Mark als mooie dorpsactiviteiten. En mocht het voetballen niet meer lukken vanwege de aanhoudende enkelproblemen? “Ik vind alle balsporten wel leuk, maar ik ga er vanuit dat ik gewoon kan blijven voetballen hor!” Daar gaan we vanuit, de MRI-scan maar afwachten en hopen dat het meevalt!

Reageer