14.08.2014 Lotte Huls

Naam: Lotte Huls
Leeftijd: 13 jaar
Ouders: Arjan Huls & Minke Huls-Bruining

Zo aan het einde van de zomervakantie eindigt meestal een periode van veel vrijheid en weinig ‘verplichtingen’ voor veel van de Onstwedder jeugd. Het gesprek met Lotte Huls vanavond is toevalligerwijs net na haar eerste voetbaltraining van dit seizoen: “Het ging goed!” geeft Lotte aan. En dat is een opluchting, nadat ze het hele vorige seizoen moest toekijken vanwege een vervelende, langdurige sprongbeen-blessure.

Met het einde van de zomervakantie in zicht begint straks behalve het nieuwe voetbalseizoen ook weer een nieuw schooljaar. Lotte zit het aanstaande schooljaar in de derde klas Havo van het Ubbo Emmius in Onstwedde. “Wat ik later wil studeren of worden weet ik nog niet. Misschien wel iets met sport of fysiotherapie. Of bij de politie. Ik weet het nog niet. Op school vind ik gym in ieder geval het leukste vak”.

Veel tijd brengt Lotte dus in Onstwedde door met school en voetbal. Maar ook buiten Onstwedde is Lotte actief in het voetbal. “Ik deed eerder al mee met de KNVB-talentendagen. Toen ik 11 jaar was ben ik gescout door de KNVB. Ik speelde vaak wedstrijden en we trainden ook één keer in de week. Misschien komend seizoen ook wel weer”. Afgelopen seizoen namelijk niet. Helaas ging het voor Lotte een jaar geleden mis toen ze door haar enkel ging. “Ik ben via het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal en het OZG in Winschoten uiteindelijk in het AMC in Amsterdam beland. Daar ben ik afgelopen februari  aan mijn sprongbeen geopereerd. Er was een groot stuk van het bot afgebroken.”  Na een revalidatie zit voor Lotte dus na vanavond de eerste training er weer op en kan ze hopelijk weer pijnvrij voetballen. “Ik kom in de C1, een team waar ook nog twee andere meisjes in spelen.”

Als we verder over Lotte’s bezigheden praten vertelt ze dat ze zich ook in het weekend in Onstwedde kan vermaken. “Vaak ben ik met vrienden/ vriendinnen. Ik ga ook weleens naar Jeugdsoos de Boerderij. Ik vind het leuk dat het mooi dichtbij is en we daar naartoe kunnen”. Het winkelen en kleren kopen doet Lotte wel buiten Onstwedde: “Een kledingwinkel alleen voor jongeren zal ook wel leuk zijn!”

De zomervakantie is dus bijna voorbij. Voor Lotte begint school straks weer en het voetbalseizoen is vanavond met de eerste training ook van start gegaan. Hopelijk wordt het een leuk en vooral fit seizoen!

Reageer