30.04.2014 Julia Mulder

Naam: Julia Mulder
Leeftijd: 14 jaar
Onstwedde: "Woon ik al mijn hele leven" 
Ouders: Herman Mulder & Margreet Mulder-Huls

“In gesprek met de toekomst” is op bezoek geweest bij Julia Mulder. Deze volleybalster zit in de 2e klas VWO van het Ubbo Emmius in Stadskanaal. Nog wel… Volgend jaar ziet het er allemaal heel anders uit.

“Op school vind ik gymnastiek het allerleukst” vertelt Julia als we het over haar school hebben. “Ik wilde eerder altijd kinderarts worden, maar ik weet nu dat ik later iets met sport wil gaan doen, het liefst volleybal”. Julia was ‘al’ negen jaar oud toen ze begon met volleyballen, maar inmiddels kan ze de sport niet meer missen blijkt. “Volgend jaar ga ik naar het Werkman College in Groningen. Daar doe je gecombineerd je school en sport. Drie dagen per week sport je 2 uur lang en de rest van de dag heb ik dan tot drie uur school. De andere twee dagen ga je volledig naar school. Ze zeggen daar dat sport voor school gaat, maar dat school voor sport gaat als school niet goed gaat”.

In Onstwedde is Julia vanzelfsprekend actief bij VCO ’72. “Ik speel in Meisjes B. Op dit moment volleybal ik op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag (wedstrijddag) bij zowel VCO ’72 als bij het Regionaal Talentencentrum”. In Onstwedde vermaakt Julia zich verder af en toe in JSDB en volgend jaar misschien bij Vakantiespelweek:  “Ik deed eerder wel altijd mee en volgend jaar mag ik leiding zijn. Ik ga ook nog naar Club van de Gereformeerde kerk”. “Onstwedde vind ik wel een gezellig dorp omdat veel mensen elkaar kennen.” Als het leukste dorpsevenement ter sprake komt noemt Julia de Playbackshow waar ze eerder aan mee heeft gedaan. “In de feestweek was ik samen met Vera Bijl en Lotte Huls K3 weet ik nog wel” lacht Julia. “Als ik iets zou moeten noemen dat ik in Onstwedde mis, dan is het een kledingwinkel voor jongeren”.

Terugkomend op het volleybalavontuur dat volgend jaar echt begint, blijkt dat de echte topsport van het volleyballen niet zo goed verdient dat je er van kunt leven. “Volgens mij moet je dan naar Italië of zo. Maar ik heb in ieder geval al heel erg veel zin in volgend jaar!”

Email Wouter de Vries