13.04.2015 Harmen Brouwer

Naam: Harmen Brouwer
Leeftijd: 19 jaar
Ouders: Reint Brouwer & Renée Brouwer-Venema

Deze keer een gesprek met zowel een voormalig als huidig inwoner van Onstwedde. Harmen Brouwer vertrok afgelopen zomer namelijk vol goede moed naar Driebergen (vlakbij Utrecht) om daar een studie te volgen die hem zou klaarstomen voor autoverkoper: De IVA, opleiding Automotive Business Management.

Toch is hij inmiddels weer inwoner van Onstwedde, bij zijn ouders aan de holte. Enkele weken geleden moest Harmen toch noodgedwongen stoppen vanwege een toets Elektro- en Voertuigtechniek die te taai bleek. “En ik moet zeggen, ondanks dat de reden dat ik al terug ben jammer is, dat ik het wel weer heel fijn vind hier hoor” vertelt Harmen eerlijk. “De mentaliteit daar was toch anders en ik miste wel de hechte gemeenschap van een dorp als Onstwedde.”  Hij vertelt dat hij in Driebergen een kamer van circa 14m2 had en een keuken en badkamer met andere bewoners moest delen. “Dat was niet erg, maar dit is toch wel weer heel fijn. Ik was sowieso weer blij wanneer ik aan het einde van de week weer richting huis mocht om met vrienden het weekend te vieren.”

Ondanks de flinke teleurstelling dat hij moest stoppen, kijkt Harmen weer snel vooruit. Al zijn er nog veel opties voor hem. Verder studeren sluit hij niet uit, maar ook een combinatie van werken en leren behoort tot de mogelijkheden: “Dat moet ik voor mezelf echt goed op een rijtje gaan zetten. Maar ik heb deze week ook een sollicitatiegesprek voor een hele interessante functie, dus dat zou ook zomaar eens iets kunnen worden. Het ligt eraan wat daaruit komt, maar ik wil in ieder geval snel weer aan het werk, ook al ga ik na de zomer wel weer studeren.”

Genoeg daarover, Harmen vertelde blij te zijn weer terug te zijn in Onstwedde. Wat maakt het dan dat het zo prettig is hier? “Ik denk toch wat iedereen altijd al zegt. De gezelligheid, zo maak je zomaar met iemand een praatje in de Coop, waar ik ook een aantal jaren vakkenvuller ben geweest toen het nog C1000 was trouwens. En op het voetbalveld bijvoorbeeld, vind ik ook altijd mooi om te komen. Met vrienden in Onstwedde vermaak ik me altijd prima en met Goud van Oud volgend weekend in Jsdb staat er ook weer iets leuks op het programma.” Die gezelligheid heeft Harmen wel gemist zegt hij. En je merkt het vooral als je dan echt zelf ergens anders bent. Gevraagd naar wat Onstwedde tot nog een mooier dorp zou kunnen maken reageert Harmen: “Een sportschool! Volgens mij moet dat in Onstwedde ook best uit kunnen.” Hij voegt er nog aan toe dat de terrasjes die er nu in het dorp zijn gekoesterd moeten worden en dat er wat hem betreft nog een paar bijkomen. April doet echter nog even wat hij wil, maar de lente is toch echt begonnen. Dus wie weet komt u of jij Harmen eens een keer tegen op een terrasje in ons dorp…