29.03.2014 Geoffrey Aartsma

Naam:    Geoffrey Aartsma
Leeftijd: 14 jaar
Ouders:  Siert & Cynthia Aartsma

Nadat de eerste drie “gesprekken met de toekomst” gevoerd werden met geboren Onstwedder-jeugd, is het deze keer de beurt aan Geoffrey Aartsma. Hij is in maart 2012 met zijn ouders en zusje aan de beukenweg in Onstwedde komen wonen, na 12 jaar in Zwanenburg te hebben doorgebracht. Ook opa & oma zijn meeverhuisd, zij wonen “voor” in de woonboerderij.
 
“Onstwedde is een leuk dorp met veel sfeer” geeft Geoffrey aan als we praten over de verhuizing en alles daarom heen. “In Zwanenburg werd het steeds drukker, ook met het vliegverkeer, hier is het rustiger en mooier wonen” vertelt hij verder. “Het dorp zelf vind ik ook mooi door de verschillende woningen, bijvoorbeeld de boerderijen, maar ook dat er een moderne nieuwbouwbuurt is”.  

Geoffrey zit in de 3e klas Havo op het Ubbo Emmius. Ook onderwijs volgt hij dus in Onstwedde. Nog wel, want volgend jaar ‘reist’ hij richting Stadskanaal. “Misschien mag ik een tussenstop maken om even uit te rusten bij mij vriendin Jacquelien Maarsingh” lacht hij als hij vooruitkijkt naar de fietsritjes. “Later wil ik iets met computers gaan doen of ik wil kok worden” praat hij dan verder. “Ik wil in ieder geval in Groningen op kamers later, daar wil ik graag gaan studeren” blikt hij vooruit.

Voordat dat zover is vermaakt Geoffrey zich in Onstwedde nog prima. Bij Onstwedder Boys voetbalt hij in de C1 en ook het Jeugddarten in Eetcafé Gerak slaat Geoffrey niet over. Maar voetbal is sport nummer 1 blijkt: “Vorig jaar vond ik het Jubileumfeest bij Onstwedder Boys heel leuk en ik mocht bij de wedstrijd tegen FC Groningen ballenjongen zijn”. Ondanks dat vertelt hij dat hij een Ajax-fan blijft… Als ik hem vraag of hij verder nog leuke dingen in het dorp doet, vertelt Geoffrey dat hij ook bij Club van de Gereformeerde kerk zit: “Vooral het Jaarfeest is echt heel leuk, dat is straks in april ook weer”.
 
Genoeg leuke dingen dus  in het dorp waar Geoffrey zich mee bezig houdt. “Alleen er mochten wel wat meer winkels zijn” noemt Geoffrey als ik hem vraag naar de verschillen met zijn vorige woonplaats Zwanenburg. “Maar de mensen zijn heel gemoedelijk, ik vind het hier echt leuk”. Het studentenleven in Groningen duurt dus nog wel eventjes. Misschien zien we Geoffrey na zijn studententijd dan terug in Onstwedde als kok in zijn eigen restaurant? Wie weet!

Email Wouter de Vries