10.11.2014 Elyn Prins

Naam: Elyn Prins
Leeftijd: 15 jaar
Ouders: Harrie Prins & Gera Prins-Draadjer

Tussen een volleybaltraining en een volleybalwedstrijd door ontvangt Elyn haar bezoek aan de Havenstaat, waar ze met haar ouders, broertje en zusje woont. Dat het gesprek plaatsvindt zo tussen de sportieve activiteiten door is eigenlijk geen toeval. Elyn volleybalt maar liefst vier keer per week, waarvan twee doordeweekse trainingen en op zaterdag een training en nog een wedstrijd met Meisjes A1.

Het actieve sportleven van Elyn speelt zich dus af bij volleybalvereniging VCO ’72 in Onstwedde. “Een hele leuke vereniging die nog steeds groter wordt en groeit” vertelt Elyn enthousiast. Zelf was ze een jaar of 10 toen ze bij ‘De Mini’s’ ging volleyballen. Elyn werd toen het 100e lid van de volleybalvereniging. Inmiddels is ze vaste kracht in het team van Meisjes A1 (dat in de 1e Klasse uitkomt), het team dat vorig jaar als B-jeugd kampioen werd. “Ik heb vroeger ook nog getennist bij TC Uneswido, maar toch vond ik volleybal leuker” herinnert Elyn zich.

De nog meer ‘serieuzere zaken’ spelen zich af op het Ubbo Emmius in Stadskanaal, waar Elyn in de vierde klas van het VWO zit. Ze volgt een profiel dat gericht is op Natuur en Gezondheid en Elyn heeft de taal Frans als vak ernaast gekozen: “Ik ben blij dat ik Duits mocht laten vallen, dat vond ik echt een vreselijk vak! Frans ligt me beter.” Kijkend naar de toekomst geeft Elyn aan dat ze nog niet weet wat ze wil gaan studeren. De keuze is zoals zo vaak reuze en Elyn geeft aan dat ze zich interesseert in meerdere studies zoals Geneeskunde, Criminologie en Psychologie.

Voordat die keuze definitief gemaakt moet worden, is Elyn eerst op het Ubbo Emmius nog even zoet en vermaakt ze zich in Onstwedde dus vooral met het volleyballen. “Ik vind Onstwedde een mooi dorp omdat je veel mensen kent. Een echt dorpsgebeuren als Vakantiespelweek is ook altijd leuk. Dit jaar mocht ik voor het eerst leiding zijn en dat was super. Ik was samen met José Veldhuis en Leonie Deuring leiding van de Jongens 7 jaar.” De Feestweek met de grote feesttent wordt ook nog genoemd als opvallend positief punt van afgelopen jaar. Elyn vertelt nog dat ze ook het traditionele Oogstfeest niet overslaat. Dit komt met name doordat Opa Draadjer hier altijd actief is bij de ‘Zagerij’.

Over ongeveer 3 jaar zal het duidelijk zijn wat het voor Elyn is geworden: Psychologie, Geneeskunde, Criminologie... of toch nog iets anders. De tijd zal het leren!

Reageer per e-mail